Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Jedničce se pořád něco děje. Přijďte se přesvědčit

PR článek

Na Jedničce neboli Obchodní akademii Husova 1 v Českých Budějovicích začal letošní školní rok zčerstva. Tato střední škola se totiž vydává do jubilejní sté sezóny, a to už je tradice, která zavazuje.

Nejvíce novinek čekalo na prváky, kterých letos nastoupilo celkem 83 do tří tříd ekonomického lycea a obchodní akademie. Noví spolužáci, noví učitelé, nové předměty. Zvědavost se mísila s obavami. Start pomohly žákům zvládnout adaptační kurzy, které se již pravidelně konají v krásném prostředí prachatického centra Dřípatka. A první dojmy? „Myslím, že z nás bude fajn parta a vydržíme spolu až do čtvrťáku,“ věří Natálie z 1.AL.

Zkušení žáci z vyšších ročníků vyrazili na tematický zájezd do Švýcarska. Cestovatelské zážitky propojili s tréninkem cizích jazyků. „Švýcar vám odpoví anglicky, německy i francouzsky, stačí jen rozumět,“ komentuje Tereza ze 4.C. I další žáci se shodují, že právě zájezdy do zahraničí jsou tou nejlepší motivací ke šprtání cizích slovíček.

A kdo se chce zdokonalit v obchodní angličtině, může se zapojit do úspěšného mezinárodního projektu VET4SCAPE, v jehož rámci obchodní akademie spolupracuje s partnerskými školami ve Slovinsku, Bulharsku, Portugalsku, Rakousku, Rumunsku a na Slovensku.

Žáci čtvrtých ročníků se letos soustřeďují především na úspěšné zvládnutí maturity. Mnozí však už přemýšlejí co dál. V budoucím uplatnění na trhu práce jim pomáhá projekt „Cesta k práci“, který probíhá ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů. „Největším přínosem pro studenty je možnost vidět spojení teorie a praxe,“ pochvaluje si po exkurzi do mladoboleslavské Škodovky koordinátorka projektu Renata Dufková.

Na budějcké Jedničce se pořád něco děje. Pokud se chcete dovědět více o studijních oborech, spoustě dalších akcí a potkat se s učiteli a žáky osobně, přijďte se podívat na dny otevřených dveří ve čtvrtek 8. listopadu od 10 do 17 hodin nebo v sobotu 12. ledna od 9 do 13 hodin. Více informací najdete na webových stránkách školy.

Štítky Obchodní akademie v Českých Budějovicích, škola, výročí, program, obchodní akademie, České Budějovice, projekt, Švýcarsko, ŠKODA AUTO a.s., Rakousko, Portugalsko, Bulharsko, Rumunsko, Slovensko

Na Jedničce se pořád něco děje.  Přijďte se přesvědčit  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.