Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V září půjde do prvních tříd přes tisíc nových školáků. V dubnu je čeká zápis

Na začátku dubna čekají předškoláky zápisy do základních škol. Stejně jako v minulém roce budou moct rodiče své děti zapisovat i elektronicky. V září by do první třídy mělo nastoupit přes tisíc dětí.

Zápiso do základní škol budou 4. a 5. dubna. Prvňáčci, kteří míří do třídy pro nadané žáky na ZŠ Máj II přijdou o den dříve, tedy 3. dubna. „Celkem je aktuálně vypsáno 1150 volných míst. Podle údajů z matriky je místních dětí v předškolním věku 998 a z obcí, které mají s městem sepsánu smlouvu o přijímání školáků, zatím asi 100. Tyto údaje napovídají, že do škol budou přijaty všechny děti,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko.

Stejně jako loni mohou rodiče využít elektronický zápis, díky kterému mohou budoucího školáka zaregistrovat už v březnu. „Registrace je možná ale i přímo na odboru školství a tělovýchovy na radnici. Další možností je elektronická registrace v době samotných zápisů, kdy pověřený zaměstnanec vyplní žádost přímo v základní škole, kam chtějí rodiče potomka umístit,“ vysvětlila mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Podrobné informace o zápisech najdete na webových stránkách města.

Foto Jana Kroneislová

Štítky škola, zápis, prvňák, základní škola, Viktor Vojtko

V září půjde do prvních tříd přes tisíc nových školáků. V dubnu je čeká zápis  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.