Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prachatický bazén se dočká oprav, ne všichni s rekonstrukcí souhlasí

Prachatice dokončí první část oprav plaveckého bazénu v červnu, zkušební provoz začne v červenci. Z plánované třetí etapy přesunulo město 5,1 milionu korun na nynější část prací, opraví z ní dětský bazén. Přesun peněz dnes schválili zastupitelé. První etapa prací bude stát přes 130 milionů korun, kvůli vícepracím má zpoždění, hotovo mělo být v únoru.

Patnáct zastupitelů dnes hlasovalo pro, dva proti, jeden se zdržel. Na opravu bazénu plánovalo město původně částku 122 milionů korun. S vícepracemi stoupla cena o 3,5 milionu, teď do první etapy přesunuli zastupitelé ještě 5,1 milionu na dětský bazén. Na opravu bazénu si město vzalo úvěr 85 milionů korun. Za další dvě etapy zaplatí město dalších 100 milionů korun. Opozice dlouhodobě kritizuje celkový rozsah oprav.

„První etapa byla posunuta. Měla být hotová do konce února, ale z důvodu víceprací se termín posunul do června. Další etapy budou podle toho, jak se podaří získat dotaci,“ řekl prachatický starosta Martin Malý.

První fáze oprav zahrnuje rekonstrukci technologií i sítí. Plovárna bude mít nové omítky, obklady, dlažbu, vzduchotechniku. Bazén se rozšíří o wellness centrum, což je přístavba ke staré budově. Budou v ní čtyři sauny, relaxační místnost, bazének a vstup na zahradu. Venkovní ochlazovací jezírko nabídne výhled na horu Libín vysokou 1093 metrů.

Opoziční zastupitel Robert Zeman dnes řekl, že rekonstrukce bazénu negativně ovlivní další investice města. Barbora Koritenská řekla, že oprava byla nutná, ale kritizovala rozsah projektu.

Prachatický bazén z roku 1986 je dlouhý 25 metrů a má i brouzdaliště. Přes léto funguje v Prachaticích veřejné koupaliště Hulák se třemi bazény.

Prachatice, kde žije téměř 11 tisíc lidí, hospodaří letos se schodkovým rozpočtem. Má výdaje 348 milionů korun a příjmy 257 milionů. Město letos investuje 146 milionů korun, vedle bazénu i do stavby střelnice

Autoři | Foto kultura.cz

Štítky správa, stavby, Prachatice, bazén, oprava, rekonstrukce, Martin Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatický bazén se dočká oprav, ne všichni s rekonstrukcí souhlasí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.