Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na VŠTE otevřeli kariérní centrum a k němu i kavárnu

Kariérní centrum, jehož posláním je dál vylepšit zázemí pro studenty, absolventy i zájemce o studium, je od října novou součástí českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE). Za zhruba 800 tisíc korun vzniklo v budově C při vstupu do menzy. Otevřeno je denně a, nekoná-li se v něm žádná akce, je přístupné po celou dobu provozu kampusu. Lze ho tedy využít i k přípravě na výuku, zkoušky či k oddechu.

„Především by to měl být ale prostor pro další vzdělávání nad rámec standardních studijních programů. Každý čtvrtek tu od čtrnácti hodin pořádáme besedy s odborníky z podniků a institucí, kteří mohou studentům předat cenné informace a rady o tom, co je čeká po skončení studia,“ říká František Kotrba, vedoucí útvaru vnějších vztahů VŠTE.

Námětem besed je například příprava na pohovory, požadavky zaměstnavatelů, osobní vize studentů, jejich komunikačním a prezentačním dovednostem, finanční gramotnost nebo i to, jak správně napsat životopis.

„Témata si mohou studenti sami navrhnout a vybrat. Chceme, aby byl program besed interaktivní a vedl k iniciativě jednotlivců,“ doplňuje prorektor Vojtěch Stehel. Oceňuje přitom, že díky využití současné kapacity budovy vznikl za nevelké finanční prostředky další atraktivní studentský prostor.

Jeho součástí je v těsném sousedství také nová kavárna, přímo spojena s vloni otevřeným studentským klubem Céčko. V ní se lze připojit k wi-fi síti či využít velkoplošnou obrazovku, sloužící akcím, pořádaným Studentskou unií. Otevírací doba kavárny je stejná jako studentského klubu, tedy denně od 11 do 22 hodin.

Autoři | Foto VŠTE

Štítky VŠTE, novinka, kariérní centrum, škola, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, kavárna, František Kotrba, Vojtěch Stehel

Na VŠTE otevřeli kariérní centrum a k němu i kavárnu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.