Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novým rektorem VŠTE bude Vojtěch Stehel. Povede ji od roku 2021

Vojtěch Stehel, dosavadní prorektor Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích, by se měl stát od ledna 2021 na další čtyři roky jejím novým rektorem. Včera se na tom v tajné volbě usnesl celý Akademický senát VŠTE. Ten prostřednictvím ministra školství navrhne prezidentu republiky jeho jmenování. Ve funkci vystřídá Marka Vochozku, jemuž na konci roku skončí zákonem daný maximálně osmiletý mandát.

„Budeme pracovat na tom, aby se VŠTE stala první volbou pro technicky zaměřené studenty v Jihočeském kraji, aby postupně navyšovala počty absolventů a zároveň jim dala ten nejlepší možný základ pro reálný profesní život a úspěch v povolání. Právě proto chci klást velký důraz na praktický smysl výuky a zejména projektů,“ uvedl Vojtěch Stehel. Ten přitom ocenil práci svého předchůdce Marka Vochozky, s nímž v posledních letech úzce spolupracoval a který bude na škole dále působit na pozici profesora Ústavu znalectví a oceňování.

Právě u konkrétních projektů, například v oblasti recyklace plastů a gum, vylepšení vlastností betonových směsí či nových technologií při zpracování zinkového odpadu, se podařilo navázat fungující spolupráci s průmyslovými podniky z celé ČR a také získat desítky milionů korun z grantových programů. „Z toho pak těží nejen naši studenti, ale celá vysoká škola a region,“ dodal Vojtěch Stehel, který stál u zrodu většiny těchto projektů z pozice ředitele Ústavu technicko-technologického, kterou souběžně zastával v posledních dvou letech.

Vojtěch Stehel patří k první vlně absolventů VŠTE a po ukončení studia vedle vlastní vědecké a pedagogické práce prošel na škole mnoha úseky a pozicemi, a to od referenta na studijním oddělení, přes marketing, interní audit, kancelář rektora, odborného asistenta až po prorektora.

„Díky této cestě od píky znám ve škole každé oddělení a mám jasnou představu, jak má fungovat. Zároveň chápu potřeby a očekávání studentů, ještě nedávno jsem byl jedním z nich,“ říká Vojtěch Stehel, který ve svých 34 letech navazuje na tradici mladých rektorů. Jeho předchůdce Marek Vochozka začal řídit VŠTE ve věku 32 let. Nejprve od března 2019 jako pověřený a posledních osm let jako řádný rektor.

„Jsme nejmladší veřejnou vysokou školou v České republice, takže nižší věk našich rektorů symbolizuje modernost, progresivitu a čerstvý vítr, který se do našeho vysokého školství snažíme přinášet,“ uzavřel Vojtěch Stehel

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky VŠTE, Vojtěch Stehel, rektor, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Marek Vochozka, vysoká škola, České Budějovice, projekt, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým rektorem VŠTE bude Vojtěch Stehel. Povede ji od roku 2021  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.