Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete porozumět aktuálním bezpečnostním problémům? Studujte nově akreditovaný studijní program Vysoké školy evropských a regionálních studií

PR článek

Unikátní studijní program z hlediska Jihočeského a Středočeského kraje nově nabízí Vysoká škola evropských a regionálních studií. Má název Bezpečnostně právní činnost a je určen zájemcům, kteří chtějí porozumět aktuálním bezpečnostním problémům či chtějí získat hlubší teoretické a praktické znalosti v některé z právních disciplín. Přijímací řízení probíhá až do 30. září!

Délka studia je 3 roky a je možné studovat prezenční či kombinovanou formou v Českých Budějovicích a Příbrami. Více informací zájemci naleznou na webových stránkách školy.

Cílem nového studijního programu je kvalifikovaně a odpovědně připravit profesně orientované odborníky, kteří budou schopni zajistit výkon různorodého spektra odborných a specializovaných veřejnoprávních, bezpečnostně právních činností a procesů tzv. „přímé“ či „nepřímé“ bezpečnostní povahy v rámci zabezpečení tzv. ochrany veřejného práva ve veřejné správě v intencích ochrany osob a majetku, veřejného pořádku, životů, zdraví a majetkových hodnot či ochranou společnosti před nepřijatelnými protispolečenskými jevy. Připraveni budou také plnit úkoly v oblasti plánování, organizování a výkonu činností za účelem předcházení vzniku, zajištění připravenosti na mimořádné události a krizové stavy a jejich možné řešení apod.

Na vzniku a realizaci studijního programu se významným způsobem podílí i regionální veřejná správa, bezpečnostní a záchranné složky, například Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, Statutární město České Budějovice, Krajský soud v Českých Budějovicích, Krajské vojenské velitelství České Budějovice a tak dále.

Mezi profilové předměty budou patřit: Základy řešení mimořádných událostí, Krizový management, Ochrana obyvatelstva, Trestní právo hmotné, Trestní právo procesní, Kriminologie, Prevence kriminality, Správní právo, Veřejná správa a její systém apod. Studenti si dále budou moci vybírat z řady volitelných předmětů, jenž vyučují experti z oboru, kteří se skutečně vyznají.

Nejen díky tomu, že si studenti již na vysoké škole budou moci vyzkoušet praxi v oboru, účastnit se nejrůznějších projektů, odborných exkurzí a dalších výukových aktivit, patří Vysoká škola evropských a regionálních studií mezi školy s nejvyšším uplatněním svých absolventů v oboru v rámci celé ČR. Samozřejmostí je i možnost výjezdu do ciziny v rámci programu Erasmus+ a používání moderních komunikačních metod a technologií.

Ptáte se, jak můžete přispět k většímu bezpečí vašeho regionu a jaké existují hrozby? Přemýšlíte, co byste dělali v případě vzniku mimořádné události? Rozumíte soudobému bezpečnostnímu prostředí? Chcete získat hlubší teoretické znalosti v některé z právních disciplín? Máte zájem o poznání oblasti bezpečnosti a práva s využitím poznatků a metod společenských a humanitních věd? Chcete využít svoje schopnosti prakticky řešit soudobé problémy z pohledu bezpečnostní politiky? Pak jste na správné adrese, studijní program Bezpečnostně právní činnost je tady právě pro Vás! A nezapomeňte… štěstí přeje připraveným!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky škola, studium, VŠERS, Vysoká škola evropských a regionálních studií, Jihočeský kraj, České Budějovice, Středočeský kraj, veřejná správa, mimořádná událost, Příbram, Hasičský záchranný sbor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete porozumět aktuálním bezpečnostním problémům? Studujte nově akreditovaný studijní program Vysoké školy evropských a regionálních studií  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.