Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Videoprůvodci usnadňují studentům VŠTE virtuální výuku

PR článek

Videoprůvodci, kteří shrnují základní informace o studiu prvního ročníku, povinnostech i harmonogramu zimního semestru, usnadňují distanční výuku čtyřem tisícovkám studentů českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE). Ta začala 5. října a i během později vyhlášeného nouzového stavu probíhá bez problémů.

„Už při jarní, první vlně koronavirové epidemie se nám osvědčilo, že se přijatá opatření neměnila a platila celý semestr. Studenti i akademičtí pracovníci pak mají jasnou představu co, kdy a jak udělat, aby splnili své povinnosti. Z ohlasů, které mám, soudím, že i nyní výuku zvládáme a nastavená pravidla vyhovují,“ uvedl Lukáš Polanecký, ředitel tvaru pro administraci studia a celoživotní vzdělávání VŠTE. Právě jeho útvar a především pak metodička výuky ji aktivně koordinují a zajišťují, aby studijní zátěž byla rozvržena co nejrovnoměrněji a jednotlivé aktivity navzájem nekolidovaly.

„Zvláště novým studentům se snažíme intenzivně věnovat a i přes virtuální výuku držet stanovené pevné rozvrhy a studijní kruhy. Jen mě mrzí, že se nemohou potkávat v prostorách školy, aby si vytvořili mezi sebou plnohodnotné kamarádské vztahy. Ale to je úděl všech škol,“ poznamenal Lukáš Polanecký.

Škole se podařilo virtuálně nahradit i kontaktní výuku v laboratořích, ale i zde, jakmile to bude možné, přejde opět ke klasické formě. „Vybrané technické studijní programy potřebují zázemí kvalitních laboratoří. A to žádná, byť sebelepší, bezkontaktní výuka nenahradí,“ dodal ředitel.

Ohodnoť článek

Štítky VŠTE, vysoká škola, České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Videoprůvodci usnadňují studentům VŠTE virtuální výuku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.