Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Při VŠTE otevřou i základní školu. Prvňáci nastoupí už od září

PR článek

České Budějovice jsou bohatší o další školní zařízení pro 1. až 5. ročník. Od září se jím stane základní škola při Vysoké škole technické a ekonomické (VŠTE), která přivítá žáky první třídy.

Chceme, aby děti z naší mateřské školy měly možnost ve známém prostředí pokračovat i na základním stupni. Díky zázemí vysoké školy jim dokážeme navíc nabídnout úzké propojení s technikou a digitálními technologiemi,“ říká Jaroslava Petráchová, ředitelka společnosti Základní škola a mateřská škola VŠTE, jejímž jediným společníkem je VŠTE. Výuka v základní škole bude zdarma.

„Od září 2014 provozujeme mateřskou školu a máme s ní velmi dobré zkušenosti. Nyní chceme jít dál a na základním stupni dát v rámci schváleného vzdělávacího programu prostor inovativním pedagogickým směrům a metodám,“ vysvětluje Jaromír Vrbka, kvestor VŠTE a jednatel Základní školy a mateřské školy s.r.o. Půjde například o rozvoj vlastního názoru a kritického myšlení, každý žák má mít prostor pro individuální tempo výuky a naučí se pracovat s chybou. Vzdělávací program zahrnuje i projektovou výuku napříč předměty, badatelské projekty nebo výuku angličtiny zařazenou do všech předmětů. 

Tím, ale třeba i vztahem k technice, se chceme odlišit, protože prostředí malé základní školy, kterou chceme být, to umožňuje. Naším cílem je, aby základní škola rostla postupně se svými žáky,“ vysvětluje ředitelka.

Základní škola v září otevře pouze první třídu pro 15 žáků a další až po 5. ročník budou přibývat postupně se školními roky. Výuka bude probíhat v  budově A kampusu v Okružní ulici, kde se za zhruba milion korun upraví určené prostory. Stavební práce začnou v květnu a skončí o prázdninách, aby na září bylo již vše připraveno. V kampusu budou žáci využívat také zázemí pro stravování, družinu, kroužky, knihovnu, sport nebo přírodní zahradu.

K zápisu do základní školy VŠTE lze využít formulář na webu mateřské školy VŠTE, sekce dokumenty.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, vysoká škola, České Budějovice, základní škola, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, mateřská škola, Základní škola a Mateřská škola, Vrbka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při VŠTE otevřou i základní školu. Prvňáci nastoupí už od září  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.