Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Děti z mateřské školy VŠTE se loučily v aule

PR článek

Rozloučit se s mateřskou školou lze různě. Na českobudějovické VŠTE se tak děje v aule a za doprovodu neoficiální studentské hymny Gaudeamus igitur. Letos se to týkalo 19 předškoláků, kteří z Mateřské školy VŠTE zamíří po prázdninách do první třídy.

„Je to milá chvíle, kterou si užijí děti i jejich rodiče. Chceme, aby si všichni odnesli krásné vzpomínky a přitom věděli, že školku měli na vysoké škole. Třeba se k nám jednou, za řadu let, opět vrátí studovat,“ říkal profesor Jan Váchal, zástupce VŠTE, která je zřizovatelem „mateřinky“. Ta má dvě třídy celkem pro 56 dětí a i v covidovém roce se snažila chod udržet, co možnosti a úřady povolovaly.

„Myslím, že i přes všechny komplikace si děti rok u nás užily. Hlavně díky nasazení personálu školky. Její kapacitu máme naplněnou, ale jak to tak bývá, i během školního roku dochází ke změnám a přijímáme děti, nastupují-li jejich rodiče do zaměstnání,“ říká Jaromír Vrbka, kvestor VŠTE a jednatel společnosti Základní škola a Mateřská škola VŠTE. Kromě celozávodní dovolené je mateřská škola v provozu i přes prázdniny a poskytuje tedy i hlídání předškolních dětí.

Mateřská škola VŠTE je v provozu od září 2014 a její vzdělávací programy dávají větší prostor polytechnické výchově. Děti se mohou ale také vzdělávat v angličtině, učit hrát na flétnu a navštěvovat sportovní kroužek a absolvovat kurz bruslení.

Nyní se pracuje na dokončení proměny 595 m2 pozemku v přírodní zahradu, která rozšíří venkovní plochu mateřské školy na 1996 m2. Projekt nazvaný V přírodě jsem v pohodě!, začal loni v září a skončí letos v prosinci.

Venkovní hřiště tak bude splňovat nároky na environmentální výuku a prohloubí vztah dětí k přírodě a životnímu prostředí. V celoročně přístupné zahradě poroste několik druhů dřevin, keřů, okrasných rostlin a bylinek. Její součástí bude také vrbové tee-pee a tunel z vrbového proutí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, VŠTE, mateřská škola, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jan Váchal, aula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z mateřské školy VŠTE se loučily v aule  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.