Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Základní škola Pohůrecká se rozšíří o nový pavilon. Žáci se dočkají odborných učeben

Žáci základní školy Pohůrecká se dočkají nových odborných učeben. Rada města schválila rozhodnutí hodnotící komise, která vybrala firmu pro výstavbu nového pavilonu školy. Přístavba za 22,5 milionu korun by měla být hotová do července příštího roku.

Na nezastavěné části areálu školy vzniknou prostory pro pět odborných učeben, čtyři kabinety a zázemí pro speciálního pedagoga. Děti se tak mohou těšit na novou učebnu informatiky nebo jazykovou a přírodovědnou učebnu. „Tyto specializované učebny by měly umožnit zlepšení výuky. Ta je tam v současnosti prostorem limitována,“ uvedl náměstek primátora Viktor Vojtko (STANaČiB).

Škola v Suchém Vrbném v posledních letech zaznamenala velký nárůst žáků. „Museli jsme zrušit všechny odborné učebny a předělat je na normální, kmenové třídy. Žáků přibývá a abychom se netísnili v současný prostorech, potřebuje škola vytvořit komfortní podmínky pro výuku,“ řekla Dana Walterová, ředitelka základní školy Pohůrecká, kde se současně vzdělává asi 850 dětí.

Výstavba nového pavilonu o ploše 648 metrů čtverečních začne v říjnu letošního roku. Hotovo by podle vedení města mělo být do příštího července.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Václav Votruba

Štítky vzdělání, škola, stavba, pavilon, ZŠ Pohůrecká, České Budějovice, učebna, základní škola, Viktor Vojtko, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola Pohůrecká se rozšíří o nový pavilon. Žáci se dočkají odborných učeben  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.