Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mateřská a základní škola VŠTE nabízí kapacity pro ukrajinské školáky

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích v rámci pomoci ukrajinským uprchlíkům nabízí možnost umístění dětí do základní a mateřské školy. Několik školáků z Ukrajiny již v kampusu na Okružní zasedlo do lavic mezi české spolužáky. Vzdělávání, pobyt i stravování ve školce a škole je bezplatné.

„Jako škola se snažíme všemožně pomáhat, a protože máme vlastní školku i základní školu, chceme nabídnout všechny volné kapacity příchozím ukrajinským rodinám s dětmi. Na VŠTE máme několik desítek studentů a zaměstnanců z Ukrajiny, kteří válečný konflikt pocítili na vlastní kůži. Zdarma u nás můžou nastoupit i děti do mateřské a základní školy od první do páté třídy,“ upřesňuje Petr Oros z Úseku vnějších vztahů VŠTE. Dotazy ohledně kapacity mohou lidé směřovat na tento e-mail: ukraine@mail.vstecb.cz.

Spolu s rozšiřujícími se kapacitami by na VŠTE uvítali ještě jednoho učitele/učitelku pro základní školu z řad ukrajinských občanů nebo se znalostí ukrajinštiny. Více o této pracovní pozici zjistíte na stejném emailu. V případě potřeby bude pro učitele zajištěn kurz češtiny zdarma přímo na VŠTE.

„S rostoucím počtem umístěných dětí rádi přijmeme finanční pomoc na pokrytí nákladů na vzdělání dětí a nákup školních pomůcek. Za vybrané prostředky budeme nakupovat učebnice, psací potřeby, školní batohy a další předměty, které děti nemají,“ upřesňuje Oros. Pokud chcete přispět finančními prostředky na školáky, můžete si v e-shopu VŠTE  koupit charitativní placku pro Ukrajinu.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto archiv

Štítky VŠTE, mateřská škola, základní škola, Ukrajina, děti, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateřská a základní škola VŠTE nabízí kapacity pro ukrajinské školáky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.