Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Českých Budějovicích evidovali u zápisu do prvních tříd 1112 žádostí

Českobudějovický magistrát evidoval u zápisů do prvních tříd základních škol 1112 žádostí. Čísla ještě nejsou konečná, protože v červnu bude zápis pro děti ukrajinských běženců. Současná kapacita základních škol v Českých Budějovicích činí 1123 míst.

„Kapacita našich základních škol je dostatečná, což je myslím dobrá zpráva pro rodiče. Aktuálně běží třicetidenní lhůta pro přijímací řízení," uvedl Chovanec. Města podle něj mohou kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině zvýšit kapacity ve třídách škol, které zřizují. "Uvidíme, kolik žáků z Ukrajiny k zápisům přijde, a podle toho budeme situaci řešit. Každopádně místa budou pro všechny české i ukrajinské děti,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Chovanec (hnutí Občané pro Budějovice).

Zápisy se uskutečnily 7. a 8. dubna. V porovnání s minulými roky nebyly nějak ovlivněny opatřeními souvisejícími s koronavirem. „Po dvou letech jsme se ale mohli vrátit ke klasice, děti šly do školy, poznaly její prostředí, učitele a udělaly tak první krok už jako skoro školáci,“ zmínil Chovanec.

České Budějovice zřizují 16 základních škol. V minulých letech se do prvních tříd zapsalo vždy kolem 1100 žáků. Letos byl zatím největší zájem o základní školu Nerudova, kde evidují 144 žádostí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky škola, zápis, , školství, prvňáci, třída, České Budějovice, základní škola, Tomáš Chovanec, Ukrajina, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích evidovali u zápisu do prvních tříd 1112 žádostí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.