Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Umělá inteligence a analýza dat je nový studijní program na Jihočeské univerzitě

PR článek

Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích získala akreditaci studijního programu “Artificial intelligence and Data Science” (MAID), který je v podmínkách jihočeského regionu poměrně unikátní. Jedná se totiž o magisterský navazující přeshraniční studijní program typu joint degree, vyučovaný v anglickém jazyce, jehož absolventi získají dva tituly (Mgr. (CZ) a M.Sc. (DE)).

Tento program vznikl v úzké spolupráci Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (University of South Bohemia – USB) a Univerzity aplikovaných věd v Deggendorfu (Deggendorf Institute of Technology – DIT). Výjimečný není jen svým přeshraničním konceptem (doplňuje a rozšiřuje tak již existující spolupráce, především s rakouským Linzem), ale především svým zaměřením na fenomén umělé inteligence ve spojení s pokročilou analýzou dat.

„Unikátní je především svým profesním zaměřením, tj. orientací na aplikovaný sektor, kde si studenti ověří aplikace metod umělé inteligence v praxi,“ upřesňuje Rudolf Vohnout, vedoucí Katedry informatiky Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cílem tohoto exkluzivního studijního programu je připravit odborníky, kteří budou schopni v praxi aplikovat rozšířené znalosti a dovednosti z oblasti umělé inteligence a metod strojového učení, ale také z problematiky datových věd či moderních datových analýz a interpretací.  

Zimní semestr je vyučován vždy od října v Českých Budějovicích, druhý letní semestr pak od března v Deggendorfu. Další dva semestry si student vybírá podle svých priorit. Studium nabízí vysokou míru flexibility, a je tak možné zahájit také v letním semestru v Německu a pokračovat v Českých Budějovicích díky minimalizaci předmětových návazností a prerekvizit.

MAID je profesně zaměřený studijní program, který vznikl ve spolupráci s nejvýznamnějšími firmami v příhraničním regionu, ale také za značné podpory Jihočeské hospodářské komory (JHK). Vznik studijního programu byl podpořen z programu přeshraniční spolupráce mezi svobodným státem Bavorsko a Českou republikou, CÍL EUS 2014-2020.

První kolo dodatečného přijímacího řízení do tohoto exkluzivního studijního programu stále probíhá a zájemci mohou podávat přihlášky až do 24. července. Přijímací řízení pak bude probíhat formou osobního motivačního pohovoru. Více informací naleznou zájemci o tento studijní program na jeho oficiálních stránkách.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeská univerzita, studium, vzdělání, umělá inteligence, analýza dat, studijní program, analýza, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity, Deggendorf, Jihočeská hospodářská komora, Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umělá inteligence a analýza dat je nový studijní program na Jihočeské univerzitě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.