Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájem o ubytování na kolejích na Jihočeské univerzitě je vysoký

V posledních letech je vysoký zájem o ubytování na kolejích Jihočeské univerzity. Poptávka převyšuje nabídku, pro začínající akademický rok musely koleje dvě stovky žádostí odmítnout. Představuje to přibližně 10 procent z jejich kapacity.

„V posledních letech je zájem ze strany studentů o ubytování na kolejích Jihočeské univerzity vysoký, respektive meziročně mírně stoupá,“ uvedl mluvčí Jihočeské univerzity Štěpán Kuděj. Kapacita ubytovacích prostorů je 1941 lůžek a obsazenost je tak naplněna ze 100 procent.

Poptávku po ubytování nezměnil ani fakt, že koleje od 1. července zvýšily ceny. Zdražení bylo přibližně o 15 procent, uvedl Kuděj. „V případě 30 nocí v měsíci vyjde nejlevnější typ ubytování studenty Jihočeské univerzity na 3300 Kč za měsíc, nejlepší typ ubytování na 5100 Kč za měsíc,“ upřesnil mluvčí.

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích v květnu otevřela zrekonstruovanou kolej pro skoro čtyři stovky studentů. Náklady na obnovu téměř 30 let staré budovy činily více než 114 milionů korun. Jihočeská univerzita vznikla v roce 1991. Nabízí studium na osmi fakultách - pedagogické, zdravotně sociální, zemědělské, filozofické, přírodovědecké, teologické, ekonomické a fakultě rybářství a ochrany vod. Školu nyní navštěvuje přibližně 10.000 studentů. Rektorem je od roku 2020 historik Bohumil Jiroušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Biologické centrum AV ČR

Štítky školy, koleje, vysoké, Jihočeský, ubytování, student, zájem, Budějce, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Bohumil Jiroušek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o ubytování na kolejích na Jihočeské univerzitě je vysoký  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.