Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dva paralympijští vítězové, zakladatel pražírny Kmen nebo pyrotechnici z EOD týmu – to jsou hosté Podcastu na Okružní

PR článek

Nudíte se v autě? Nevíte, co poslouchat? Hledáte nový podcast? Na VŠTE už skoro rok vzniká Podcast na Okružní a díly jsou čím dál zajímavější.

Poslouchejte na Spotify, sledujte na YouTube.

„První díl jsme natočili před Vánoci loňského roku a na první výročí podcastu chystáme vánoční speciál,“ prozradila moderátorka a autorka podcastu Klára Havlínová, která má na marketingovém oddělení Vysoké školy technické a ekonomické na starost taky tvorbu školního časopisu Student VŠTE, natáčení pořadu Život na VŠ s Jihočeskou televizí nebo organizaci Reprezentačního plesu.

A protože aktivity vysoké školy jsou opravdu rozsáhlé včetně řady sportovních spolků, škola spolupracuje i s dvěma paralympijskými vítězi: Arnoštem Petráčkem a Davidem Drahonínským. Arnošt je absolvent VŠTE, který získal zlato v disciplíně 50 m znak na olympiádě v Riu v roce 2016. David je jeden z nejlepších lukostřelců světa v kategorii W1 s kladkovým lukem a VŠTE navštívil třeba i v rámci Dne dětí nebo Sportovního dne. Davida Drahonínského si můžete poslechnout v 19. díle, Arnošt Petráček bude v díle č. 23.

VŠTE spolupracuje také s Armádou České republiky a díky tomu přijali pozvání do studia nrtm. Karel Václavík, vedoucí praporčík EOD (Explosive Ordnance Disposal) jednotky a nrtm. Jakub Elexhauser, zástupce velitele týmu pokročilého pátrání. Oba působí ve špičkové EOD jednotce 15. Ženijního pluku Bechyně. V díle č. 22 se rozpovídali mimo jiné o tom, jaké to je, strávit 6 měsíců na zahraniční misi, kde jde o život.

Určitě si nenechte ujít také 18. díl podcastu s Petrem Koubou, spoluzakladatelem českobudějovické pražírny Kmen Coffee Roasters a milovníkem etiopské kávy. Hlavním tématem tohoto dílu je samozřejmě výběrová káva, o které by Petr dokázal zapáleně mluvit hodiny a hodiny.

Dalšími hosty Podcastu na Okružní jsou členové vedení školy, ale také úspěšní absolventi a absolventky. Neváhejte a začněte poslouchat!

Ohodnoť článek

Štítky všte, české budějovice, podcast, okružní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva paralympijští vítězové, zakladatel pražírny Kmen nebo pyrotechnici z EOD týmu – to jsou hosté Podcastu na Okružní  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.