Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jediným kandidátem na rektora Jihočeské univerzity zůstává Pavel Kozák

Jediným kandidátem na rektora Jihočeské univerzity pro následující čtyřleté období zůstává Pavel Kozák. Druhý navržený Luděk Berec z volby odstoupil.

„Jako důvod pro odstoupení uvedl docent Berec výrazný překryv vizí obou kandidátů a dohodu o spolupráci, která vzešla ze společné schůzky kandidátů," řekl řekl mluvčí univerzity Štěpán Kuděj. Berec je dosavadním prorektorem univerzity. Současný rektor Bohumil Jiroušek z osobních důvodů znovu kandidovat nebude.

Kozák je děkanem fakulty rybářství a ochrany vod. I když zůstává jediným kandidátem na rektora, neznamená to automaticky, že by univerzitu v letech 2024 až 2028 vedl. „Musí jej na svém zasedání 14. listopadu zvolit akademický senát," řekl Kuděj.

Jihočeská univerzita zatím měla sedm rektorů. Jako první ji vedl v letech 1992 až 1998 Jiří Divíšek. Na následujících šest let se stal rektorem František Střeleček. Od roku 2004 stál v čele univerzity Václav Bůžek a po něm ji od roku 2011 vedla Magdalena Hrabánková, která však po několika měsících náhle zemřela. Jako dalšího rektora si akademický senát zvolil Libora Grubhoffera. Před Jirouškem pak univerzitu vedl v letech 2016 až 2020 Tomáš Machula.

Jihočeská univerzita vznikla v roce 1991. Nabízí studium na osmi fakultách - pedagogické, zdravotně sociální, zemědělské, filozofické, přírodovědecké, teologické, ekonomické a fakultě rybářství a ochrany vod. Univerzitu nyní navštěvuje přibližně 9000 studentů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeská univerzita

Štítky školy, vysoké, Jihočeská univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediným kandidátem na rektora Jihočeské univerzity zůstává Pavel Kozák  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.