Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Z děcáku přes školu Open Gate k lepšímu životu. Dnes má Romana veganský catering

PR článek

Dětství neměla Romana jednoduché. Život jí změnil až leták s informacemi o gymnáziu Open Gate. Díky stipendiu ho vystudovala a dnes podniká. Podobnou šanci na vzdělání mají i další děti, pro které Open Gate pořádá 9. prosince v Písku zkoušky nanečisto.

Matka Romanu a její sestru opustila, když jí ještě nebyly ani dva roky. A tak péči o obě děti převzal dětský domov v jižních Čechách. Po třech letech se zdálo, že sestrám svítá na lepší časy, když je adoptoval manželský pár z malé jihočeské vesnice. Romana vzpomíná, že adoptivní rodiče byli celkem fajn, ale fyzicky obě sestry trestali, a hlavně na tu starší toho bylo občas příliš. Fyzické tresty se stupňovaly a tak se dívky rozhodly odejít. Romana skončila v dětském domově v Písku. Začala zde chodit do školy a sžívat se novým prostředím. „Od ostatních dětí jsem se odlišovala tím, že jsem chodívala sama ven do lesa běhat nebo se v pokojíku věnovala tvorbě různých předmětů,“ říká čerstvá třicátnice a dodává, že hodně dětí v domově bylo sprostých a nebylo pro ni lehké si mezi nimi najít kamarády.

Jednou do domova přišla brožurka o osmiletém gymnáziu Open Gate a Romana získala cíl, za nímž se rozhodla jít. Tušila, že by jí škola coby zvídavou dívku mohla bavit a začala se připravovat na zkoušky. Na gymnázium v Babicích u Prahy se nakonec dostala i díky stipendiu Nadace The Kellner Family Foundation. Na školu dodnes vzpomíná jako na místo, kde získala spoustu akademických i životních zkušeností.

Univerzita v Británii opět s grantem od rodinné nadace Kellnerových

Po maturitě odešla studovat do Velké Británie španělštinu a tanec. S náklady pomohl projekt Univerzity nadace rodiny Kellnerových. Školu úspěšně dokončila a následovalo období, kdy cestovala a přemýšlela o tom, čemu se chce v životě vlastně věnovat. Měla silný pocit, že chce dělat něco, co jí bude naplňovat. Stala se vegankou a spolu s přítelem se rozhodli, že právě zdravý životní styl je to, čemu se chtějí věnovat. Začátky ale nebyly jednoduché. První měsíce trávili pomocnými pracemi a mytím nádobí ve veganské restauraci. Postupně ale začali přemýšlet o své firmě. Nakonec odvážný krok udělali a založili vlastní veganský catering. A daří se jim, dnes už mají také stánek s občerstvením. Romana se v životě naučila, jak se vyrovnat s těžkými situacemi i s tím, co ji v dětství potkalo. Dodnes ale vzpomíná, že to byl právě nástup na gymnázium Open Gate a život na tamních kolejích, co jí dalo správný směr. Upřímně říká, že by přála všem dětem, aby dostaly podobnou šanci na nový start do života, jakou díky škole dostala ona sama.

Zkoušky nanečisto v Písku na osmileté gymnázium

Příležitost, kterou kdysi dostala Romana, se všem žákům pátých tříd z jihočeského regionu nabízí na ZŠ Tomáše Šobra v Písku, kde se v sobotu 9. prosince 2023 od 9 hodin konají přijímací zkoušky nanečisto na osmileté gymnázium Open Gate. Nebudou chybět ani informace o stipendiích od Nadace The Kellner Family Foundation pro rodiče a zákonné zástupce. A pozor, kapacita je omezená, neváhejte se tedy registrovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Open Gate, nadace rodiny Kellnerových, zkoušky nanečisto, stipendium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z děcáku přes školu Open Gate k lepšímu životu. Dnes má Romana veganský catering  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.