Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Malá škola nabízí velké možnosti

PR článek

Kaplická střední poskytuje vzdělání již 70 let jak v maturitních, nástavbových, tak i učebních oborech. Jako jediná veřejná škola v Jihočeské kraji nabízí maturitní obor vzdělání Obchodní akademie zaměřený na logistiku a turismus a maturitní obor vzdělání Bezpečnostně právní činnost.

Kaplická střední v proměnách věků

Během 70 let své existence se střední škola v Kaplici v proměnách věků různě utvářela, měnila, formovala. V současné době se vrátila k původní myšlence Ferdinanda Kindermanna (založil v Kaplici v roce 1771 první tzv. školu vzorovou) - být školou pro život, školou v maximální míře propojující teorii s praxí. Škola si uvědomuje, že svým žákům musí nabídnout něco víc než jen znalosti, proto pedagogové využívají moderními trendy ve výuce a zároveň do ní zavádí nové poznatky z praxe. Pro všechny zaměstnance školy je důležité vytvářet i dobré klima vedením žáků k rozvíjení mezilidských vztahů založených na vzájemném respektu, týmové spolupráci, slušnosti a úctě.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kaplice poskytuje v současné době vzdělávání v učebních oborech skupiny H s výučním listem zaměřené na strojírenství, gastronomii a logistiku, dále pak maturitní obory a nástavbový obor. Odborný výcvik konají žáci buď ve školních dílnách a v odborných učebnách, nebo u smluvních partnerů. Odborný výcvik oboru Kuchař-číšník probíhá převážně v moderně vybavených studiích nápojové a kuchařské gastronomie. Žáci maturitních oborů absolvují svou odbornou praxi taktéž u našich partnerských firem a organizací dle svého studijního zaměření. Škola spolupracuje s odborníky z praxe, kteří vedou pro naše žáky workshopy, předávají žákům své zkušenosti a dovednosti a zároveň je motivují pro daný obor. Významnými partnery školy jsou firmy a organizace z blízkého okolí.

Obchodní akademie se zaměřuje i na rozvoj podnikatelských dovedností. Žáci si díky výukovému programu JA Firma zakládají studentské firmy, ve kterých reálně podnikají. Své zkušenosti sdílejí i s partnerskými školami v zahraničí a mohou získat i certifikát ESP (certifikát podnikatelských dovedností).

Novinkou pro příští školní rok je otevření maturitního oboru Bezpečnostně právní činnost. Jedná se o velmi atraktivní obor pro chlapce i děvčata, kteří by v budoucnu chtěli pracovat v bezpečnostních složkách nebo v integrovaném záchranném systému. Předměty jako Právo, Kriminalistika a kriminologie, Sebeobrana, Střelecká příprava lákají ke studiu už jen svým názvem. S výukou podobného oboru má škola již bohaté zkušenosti díky nástavbovému studiu Bezpečnostní služby. Úzce spolupracuje s Policií ČR, Jihočeským letištěm České Budějovice, Městskou policií apod.

Žáci jsou podporováni stipendijním programem města Kaplice, firem Engel s.r.o. a Greipl s.r.o.

Přijďte se přesvědčit na den otevřených dveří v sobotu dopoledne 25. listopadu, že malá škola může poskytovat velké možnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kaplice, škola, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá škola nabízí velké možnosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.