Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V předvánočním týdnu se studenti na SPŠ SE nenudí

PR článek

Poslední týden před Vánoci si studentky a studenti na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické v Dukelské ulici vždy užívají dny plné nejrůznějších aktivit, a to kulturních, odborných i sportovních.

Poslední den před vánočními prázdninami probíhá Studentský den a Streetballový turnaj. Studentský den byl pořádán letos potřetí. Jde o aktivity „studenti – studentům“. Každá třída si připraví stanoviště s nějakou činností a současně vyšle skupinu, která třídu reprezentuje na ostatních stanovištích a získává tak body do tohoto souboje.

Vedle klasických stanovišť (autodráha, stolní hokej, páka…) si soutěžící zkusili také tancování, poznávání strojařských předmětů, jezdili na závodním simulátoru Gran Turismo nebo zažili virtuální realitu v rytmické hře Beat Saber. Součástí turnaje byly i zápasy ve stolním fotbálku, který studenti mohou využívat také ve svém volném čase během roku. Sami studenti 2. ročníku hodnotili den slovy: „Každé stanoviště se nám moc líbilo. Spolužáci to měli moc dobře připravené, v některých třídách nabízeli dokonce občerstvení.“ Student 4. ročníku přidal vedle slov chvály i úvahu: „Byl to příjemně strávený čas s kamarády. Rozhodně by bylo fajn tuto tradici zachovat a co nejvíce ji zdokonalovat. Je bezva seznamovat se i s dalšími studenty školy.“

Velice tradiční akcí je Streetballový turnaj – letos se uskutečnil již 22. ročník. Během prosince nejprve probíhají kvalifikační turnaje jednotlivých ročníků, z nichž se pak do předvánočního souboje kvalifikuje 6 týmů. V rámci fair play si hráči rozhodují zápasy sami. Bonusem pro vítězné družstvo a všechny diváky je zápas vítězné třídy proti učitelům. Na turnaji je připraveno občerstvení pro hráče i jejich fankluby, na němž se podílí škola i učitelé, jako hostesky se účastní všechny studentky školy. Tělocvikáři školy letos již potřetí také pořádali soutěž Silák školy.

Některé z tříd navštívily různé přednášky, které SPŠ SE pořádala s externími firmami a odborníky, např. z firmy Škoda JS, kteří přednášeli o jaderných elektrárnách. „Nejzajímavější určitě byla virtuální realita a informace, že personál je školen právě pomocí VR a modelu jaderné elektrárny. Také jsme se věnovali kontrolním zkouškám materiálu v JE a zde nás zaujala přísnost kontroly svárů,“ zmínili s nadšením studenti 3.SB Václav Kahoun a Michal Heller. Studenti 4. ročníku na danou problematiku nahlížejí již z pohledu dalšího studia či zaměstnání. Marek Stoklasa (4.SB) doplňuje: „Prezentace firmy Škoda mě zaujala už proto, že firmu znám díky povinným praxím, a tak mě nadchlo, že přijdou přímo k nám do školy. Mně osobně zaujaly zejména zkoušky materiálu, protože to samé se učím a budu potřebovat i v následujícím studiu a zaměstnání. Pro mé spolužáky byly zajímavé a nové například i velké výkresy reaktoru.

Dále studenti SPŠ SE navštívili divadelní představení Lakomec (titul je vybírán podle preferencí k maturitní zkoušce) či přednášky o finanční gramotnosti a investicích. Někteří učitelé připravili pro studenty různé tematické hry, v minulém školním roce zase učitelé přednášeli studentům o svých cestách a cestování.

SPŠ SE připravuje ještě poslední Den otevřených dveří (ve středu 7. 2. 2024) nebo také Přijímací zkoušky nanečisto (7. 2. 2024 z českého jazyka a 14. 2. 2024 z matematiky) - informace jsou na stránkách školy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky SPŠ SE, dukelská, strojárna, české budějovice, studentský den, streetball, turnaj

V předvánočním týdnu se studenti na SPŠ SE nenudí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.