Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Děti se anglicky učí od tří let, v sedmi skládají zkoušky

Velký náskok před některými předchozími generacemi bude mít 24 dětí z jazykové školy Helen Doron English, které na konci předminulého týdne získaly Cambridgeské certifikáty z rukou starosty Hluboké nad Vltavou Tomáše Jirsy.

Někteří žáčci začínali s angličtinou už ve třech letech a zkoušku udělali již v sedmi letech. „V obřadní síni hlubockého zámku probíhalo předání Cambridgeského certifikátu v prvních dvou základních stupních pro děti od sedmi do devíti let. Některé děti k nám chodí už od tří let a v sedmi dokážou tyto zkoušky zvládnout. Naše škola je certifikovaným centrem a děti mohou dělat tyto testy tedy přímo u nás. Celkem učíme v Českých Budějovicích kolem 180 dětí a v Písku kolem padesáti,“ vysvětlila v zámecké zahradě Marta Toulová, ředitelka jazykové školy Helen Doron English v Českých Budějovicích.

Konstatovala, že zkoušky zvládli všichni žáčci, kteří se přihlásili. „Jde o zkoušku pro mladé studenty. Jsou tři stupně, kdy musí umět psát, číst i mluvit. Vše se dělá hravou formou a děti dokážou vést pětiminutovou konverzaci,“ doplnila Toulová.
 Z atmosféry i předávání svých prvních studijních úspěchů měli radost kromě ředitelky a učitelek také především ocenění. „Učím se anglicky už od čtyř let a nyní jsem udělala Cambridgeské zkoušky. Sleduji například angličtinu i v některých filmech a dokážu si přeložit i text. Moje sestřenice je v Anglii a jednou bych se tam chtěla také podívat,“ pochlubila se devítiletá Eliška Šimíková.


Pyšní jsou na své děti a jejich pokroky v angličtině i rodiče, kteří se rozhodli jejich vlohy rozvíjet už od předškolních let. „Čím dříve, tím lépe. Angličtina je důležitá a doufám, že nám jednou děti i poděkují. Myslím si, že v dalších ročnících ve škole budou mít velmi dobrý základ. Já sám jsem jeden čas hodně cestoval a zjistil jsem, že bez angličtiny to nejde. Když děti začnou brzy, mají velkou výhodu a otevírá se jim celý svět,“ míní otec devítiletého Milana a pětileté Natálie Milan Schořovský.

Tisková zpráva

Štítky Helen Doron, angličtina, Tomáš Jirsa, České Budějovice, Písek, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti se anglicky učí od tří let, v sedmi skládají zkoušky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.