Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za fyzikální pokus dostanou tablety

Moderní výbavu pro školu nebo tablety pro osobní použití mohou vyhrát žáci základních a středních škol z celé republiky. Atraktivní ceny jsou určeny pro ty, kteří natočí nejlepší fyzikální pokusy. Soutěží Vím proč chce společnost ČEZ představit fyziku jako předmět s praktickým využitím. Tříminutová videa mohou studenti vkládat na www.vimproc.cz do konce března příštího roku.

„Soutěží se v kategoriích základních a středních škol a autoři tří nejlepších experimentů, které vybere odborná porota, získají tablety. Ti úplně nejlepší ve své kategorii pak pomohou svým školám k nové moderní učebně technických předmětů, na niž jim Nadace ČEZ přispěje částkou 200 000 korun,“ láká k účasti Pavel Puff, manažer Útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

V rámci on-line hlasování na stránkách vimproc.cz se může do soutěže zapojit i veřejnost. Autoři videa s největším počtem hlasů získají cenu veřejnosti. Odměnou je exkurze do některého z provozů Skupiny ČEZ a vstupenky pro celou třídu do centra světa techniky, např. Techmanie v Plzni nebo IQ parku v Liberci. Aby to měli všichni soutěžící jednodušší a jejich šance na výhru byly vyrovnané, smí pokusy natáčet i v týmu s dalšími dvěma spolužáky, a to i za případné pomoci učitelů.

Do třetího ročníku soutěže zavádí ČEZ i jednu novinku. Tou jsou drobné ceny za nejpopulárnější videa měsíce. Nebudou přitom rozhodovat odborníci, ale opět veřejnost.

Do prvních dvou ročníků se zapojilo přes tisícovku soutěžících. Ti dohromady připravili téměř pět stovek videí. V silné konkurenci se dokázali prosadit i Jihočeši. Hned při premiéře soutěže obsadili studenti Gymnázia J. V. Jirsíka České Budějovice David Štafl (13 let) a Michal Rod (14 let) třetí místo s videem tepelné vodivosti.

Na webové stránky soutěže zavítalo 230 tisíc návštěvníků. Web má nyní 660 aktivních registrovaných uživatelů.

Tisková zpráva

Štítky tablet, ČEZ, soutěž, Plzeň, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za fyzikální pokus dostanou tablety  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.