Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Angličtina hrou i pro starší děti? Ano. U nás to funguje

V našem minulém článku jsme vám představily programy výuky Helen Doron English pro děti ve věku od třech měsíců do osmi let. Dnes se zaměříme na metodiku programů pro starší děti.

Jedním z programů je Botty the Robot, určený pro děti ve věku od 7 do 10 let. V tomto kurzu si děti rozšíří svoji mluvenou angličtinu a zároveň se zdokonalí v jejím čtení a psaní, a to úžasnou hravou formou, která je pro všechny kurzy Helen Doron English typická.

V hodině se střídá výuka u stolu s prací na zemi a hraním týmových her, ze kterých jsou děti v tomto věku nadšené. Lektorka k výuce správné výslovnosti využívá karty s takzvaným barevným kódováním, které barevně odlišuje jednotlivé hlásky a děti si tak podle barvy zapamatují správnou výslovnost. Zábavnou hravou formou si děti osvojí i velmi složité fonetické oříšky v angličtině.

Stejně jako v předchozích kurzech mají děti k dispozici CD s veselými písničkami a příběhy o robotu Bottym. Pracovní sešity se pak využívají v hodinách, kdy společně s lektorkou vyplňují zajímavá cvičení a procvičují vše, co bylo již probrané formou her.

Tento kurz je dětmi velmi oblíben, protože je zde brzy vidět pokrok ve čtení i psaní a to je motivuje k další práci. Děti milují dobrodružství robota Bottyho, Danny, Cornilie a Helen z imaginárního nahrávacího studia.

Kurz Botty the Robot je vhodný jak pro děti začátečníky, tak i pro děti, které již od malička kurzy Helen Doron English navštěvují. Dokonalým završením tohoto dvouletého kurzu je pak složení prestižní Cambridgské zkoušky, na kterou jsou děti již připraveny ze samotných hodin, tudíž pro ně není tato významná zkouška žádným zbytečným stresem.

Navazujícím kurzem je program Paul Ward´s World, který je vhodný pro děti ve věku od 9 do 11 let. Děti velmi rády doprovázejí mladého Paula Warda a jeho kamarády, s jejichž pomocí poznávají svět a kulturu kolem sebe. Společnou cestou je doprovází i chameleonka Camilla, která se vždycky někde zapomene.

Rytmickými písničkami, zábavnými činnostmi a aktivitami si naši mladí studenti velmi oblíbili příběhy a dobrodružství, které spolu s Paulem prožívají u něj doma, ve škole, při nákupech ve městě, v zoologické zahradě anebo na dovolené.

Tento dvouletý program je určen mladým studentům, kteří mají dobrý anglický základ ve čtení, psaní a mluvení. Je systematicky navazujícím programem po kurzu Botty the Robot, ale také pro mladé studenty 4. a 5. tříd základní školy.

Po celý rok můžete navštívit naše výuková centra, nabízíme všem zájemcům ukázkové hodiny zdarma. Více o metodě výuky pro naše mladé teenagery vám napíšeme v dalším článku. V příštím díle na viděnou.

Marta a Martina

www.helendoron.cz

Za Český Krumlov, Bc. Martina Dvořáková Za České Budějovice, Ing. Marta Toulová
Tel: 605 294 385 Tel: 777 278 533
E-mail: ceskykrumlov@helendoron.cz E-mail: ceskebudejovice@helendoron.cz
Facebook: www.facebook.com/helendoron.ceskykrumlov Facebook: www.facebook.com/HDEECeskeBudejovice

PR text

Štítky Helen Doron English, Botty the Robot, Paul Ward´s World, výuka angličtiny, děti, České Budějovice, Český Krumlov, Helen Doron, Facebook, Paul Ward, Martina Dvořáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Angličtina hrou i pro starší děti? Ano. U nás to funguje  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.