Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Autoři oceněného AIR House přijedou do Budějc

O tom, že čeští studenti umí získat věhlas i za oceánem, nedávno přesvědčil tým z ČVUT Praha. Autoři energeticky soběstačného domu AIR House a zároveň držitelé několika prestižních mezinárodních ocenění přijedou o své cestě za úspěchem přednášet do Budějc.

Skupina šestadvaceti studentů bakalářského, magisterského a doktorandského studia Fakulty architektury se rozhodla navrhnout a postavit energeticky soběstačný dům. S projektem AIR House se přihlásili do prestižní mezinárodní soutěže Solar Decathlon, pořádané americkým Ministerstvem energetiky letos v říjnu v Los Angeles.

Soutěžili tady s dalšími devatenácti univerzitními týmy z celého světa. Dům, jehož jediný příjem energie je ze slunce, se umístil na prvním místě v kategorii Architektura. V kategorii Technika získal druhé místo a v disciplínách Atraktivita pro trh, Komfort a Ohřev vody vybojoval třetí příčku. Celkově se z dvaceti soutěžních projektů umístil na třetím místě a získal tak pro Českou republiku významná ocenění.

Studenti chtějí svým počinem zejména zvyšovat povědomí o energetické účinnosti a využití solární energie a propagovat českou architekturu a inženýrství ve světě. Akci, která se uskuteční ve čtvrtek od 17.30 hodin, v Café klubu Slavie, pořádá občanské sdružení CBArchitektura.

Štítky AIR House, energeticky soběstačný dům, Solar Decathlon, České Budějovice, dům, České vysoké učení technické v Praze, Los Angeles, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autoři oceněného AIR House přijedou do Budějc  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.