Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ekonomická konference VŠTE přilákala stovky posluchačů

Mluvilo se o ekonomice, nezaměstnanosti, hospodářském růstu, etice v byznysu i spolupráci průmyslu a dopravy s technickým školstvím, tedy tématech na první pohled nijak snadných, a přesto byla aula Vysoké školy technické a ekonomické v Budějcích zaplněná k prasknutí.

Konference nazvaná Ekonomická a etická dimenze současné společnosti - příležitosti a rizika totiž do Budějc přivedla řadu respektovaných osobností, o jejichž názory a zkušenosti měly zájem přes dvě stovky posluchačů, hlavně studentů.

U řečnického pultu vystoupila například první dáma českého jaderného průmyslu, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, vlivný prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel, možná mediálně méně známý, ale velmi erudovaný hlavní ekonom banky Era ČSOB Jan Bureš nebo dva velmi úspěšní Budějčáci, bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Auto a dnes respektovaný a vyhledávaný ekonomický poradce Vratislav Kulhánek, jednatel společnosti Industrial Advisors, a také šéf a spolumajitel strojírenského holdingu Motor Jikov Group Miroslav Dvořák, na který se jen v regionu váže tisícovka pracovních míst.

Sešlost, včetně dalších osobností, to byla zajímavá, a tak není divu, že pestrost jejich názorů a postřehů mezi posluchači dost rezonovala. A jak zde zaznělo, měly by se tím položit základy tradice, která by do města přivedla i v dalších letech výrazné osobnosti českého byznysu a hospodářství.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická, České Budějovice, VŠTE, ekonomická konference, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Dana Drábová, Petr Kužel, Hospodářská komora, Jan Bureš, Československá obchodní banka, ŠKODA AUTO a.s., Vratis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ekonomická konference VŠTE přilákala stovky posluchačů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.