Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

E.ON baví mládež, ta se soutěžením učí o energetice

Soutěž Malá energetická akademie, jejíž náplní je rozšíření vědomostí dětí a mládeže o energetice, pozná již tuto sobotu první vítěze. Vyhodnocení výsledků 1. kola proběhne v Divadle U Kapličky na Husově třídě v 10.30 hodin, o půl hodiny později bude následovat divadlo.

Účelem Malé energetické akademie, která má pět stupňů, je kromě rozšíření vědomostí o energetice a ekologii také osvojení si zásad zodpovědného chování se k životnímu prostředí, zvýšení bezpečnosti dětí a v neposlední řadě oživení náplně volného času dětí, mládeže i jejich rodičů.

V každém z pěti stupňů se plní zadaný úkol. Soutěžící mají zjistit, jaké existují typy elektráren, vyhledat informace o elektrickém vedení, najít situace, kde hrozí nebezpečí zranění elektrickým proudem nebo plynem, poznají spotřebu spotřebičů v pohotovostním režimu „stanby“ a dozví se, co je to energetický štítek spotřebičů.

Název prvního úkolu zněl „Elektrárna“ a na jeho vyřešení měli účastníci čas do 15. listopadu. Hodnotící komise soutěže vyhlásí vítěze 1. až 3. místa z kategorie Jednotlivec, Malá skupina, Třídní kolektiv a Velká skupina tuto sobotu v půl jedenácté dopoledne v českobudějovickém Divadle U Kapličky.

Zároveň pořadatelé představí začátek řešení úkolu číslo dvě s názvem „Elektrické vedení“. Po vyhlášení vítězů prvního kola proběhne divadelní představení Chaloupka na mýtince v podání divadla Pohádková rezervace, které začne v 11 hodin.

Soutěž je určena pro děti a mládež Jihočeského kraje, kraje Vysočina, Jihomoravského a Zlínského kraje. Jedná se už o 6. ročník a organizátorem soutěže zaštiťované společností E.ON je v Jihočeském kraji RADAMBUK - Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje.

Výhry a vyhodnocení

Jednotlivé stupně akademie budou vyhodnocovány komisí administrátorů. Vítězové v každém stupni budou odměněni zajímavými cenami. Hlavní cenu získají soutěžící, kteří se zúčastní všech pěti stupňů a získají nejvíce bodů.

Jednotlivec, který získá po absolvování pěti stupňů akademie nejvíc bodů, vyhraje věcnou cenu v hodnotě 6 000 Kč. Jednotlivec s druhým největším počtem bodů vyhraje věcnou cenu v hodnotě 4 000 Kč. Jednotlivec s třetím největším počtem bodů vyhraje věcnou cenu v hodnotě 2 000 Kč.

Malá skupina a Třídní kolektiv, který získá po absolvování pěti stupňů akademie nejvíc bodů, vyhraje věcnou cenu v hodnotě 13 000 Kč. Malá skupina a Třídní kolektiv s druhým největším počtem bodů vyhraje věcnou cenu v hodnotě 8 000 Kč. Malá skupina a Třídní kolektiv s třetím největším počtem bodů vyhraje věcnou cenu v hodnotě 4 000 Kč.

Velká skupina, která získá po absolvování pěti stupňů akademie nejvíc bodů, vyhraje věcnou cenu v hodnotě 25 000 Kč. Velká skupina s druhým největším počtem bodů vyhraje věcnou cenu v hodnotě 15 000 Kč, Velká skupina s třetím největším počtem bodů vyhraje věcnou cenu v hodnotě 10 000 Kč.

Věcné ceny si v daných hodnotách vítězové vyberou sami! Předání hlavních cen proběhne 23. května příštího roku na akci Bambiriáda 2014 v Českých Budějovicích.

Štítky Malá energetická akademie, E.ON, vyhlášení výsledků 1. kola, Divadlo U Kapličky, České Budějovice, energetika, divadlo, soutěž, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON baví mládež, ta se soutěžením učí o energetice  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.