Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gymnazista Jiří Guth vyhrál Logickou olympiádu!

Student budějckého Gymnázia Jírovcova Jiří Guth ze třídy 7. E se stal nejúspěšnějším českým středoškolákem, když ovládl finále pátého ročníku celostátní Logické olympiády. V té nejde o znalosti, ale o schopnost samostatného logického uvažování.

Soutěže se v letošním roce zúčastnilo 32 190 žáků a studentů z 1 660 škol z celé České republiky a také z několika zahraničních škol v USA, Austrálii, Německu nebo Belgii. Do finále, které se konalo minulé úterý v Míčovně Pražského hradu, jich postoupily dvě stovky.

Soutěžilo se ve třech věkových kategoriích, od nejstarších středoškoláků až po děti z prvního stupně základní školy. Jiří Guth zvítězil v kategorii C, kde spolu s ním soutěžilo dalších 63 konkurentů.

Foto: www.logickaolympiada.cz

Štítky Logická olympiáda, Jiří Guth, student, Gymnázium Jírovcova, České Budějovice, Jiří Stanislav Guth-Jarkovský, USA, Německo, Austrálie, Belgie, Česko, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnazista Jiří Guth vyhrál Logickou olympiádu!  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.