Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hráči Jihostroje zase před tabulí, přišli pozdravit školáky

Od pondělka začal nový školní rok. Dětem a žákům tak skončily dva bezstarostné měsíce volna a užívání si. Je zase čas usednout do lavic a nad písemky či domácí úkoly. Také v budějcké základce Oskara Nedbala přivítali desítky prvňáčků, kde jim uspořádali na uvítanou velkou akci na dvoře školy.

Jenže Budějcká Drbna sem nepřišla jen za prvňáčky, škola O. Nedbala je totiž partnerskou základkou budějckých volejbalistů z VK Jihostroj. A právě část týmu přišla pozdravit žáky při jejich prvním školním dnu.

Před tabulí se tak znovu po letech objevil Radek Mach, David Juračka, Jakub Novotný a Tomáš Fila. Každý z nich přivítal jinou třídu, která patřila mezi sportovní a volejbalové přípravky.

Volejbalisté rozhodně nebyli žákům neznámí, vždyť většina z nich Jihostroji fandí přímo při zápasech ve sportovní hale a řadu tříd zdobí na nástěnkách novinové výstřižky s úspěchy Jihostroje.

„Já jsem sice byl dobrý student prospěchem, ale měl jsem tragické chování,“ usmíval se diagonální smečař Jakub Novotný, když vcházel do deváté třídy.

„Se školou jsem nikdy problém neměl. Určitě si z prvního školního dne pamatuji více, než kluci,“ usmál se David Juračka, libero mistrovského celku. „Na základku jsem chodil do malé školy v Sezimově Ústí na náměstí. Moje neřesti a problémy přišly spíše až na střední škole. Nebylo jich ale zase tolik, protože kvůli volejbalu na to nemáte tolik času,“ doplnil Juračka.

Jakub Novotný či Radek Mach si dokonce na chvíli osvěžili pocit, jaké to je zase sedět ve školních lavicích. Musím podotknout, že nejvyšší muž v celku, blokař Mach, měl docela problémy, aby se pod lavici na židli vůbec vměstnal. smiley

Štítky Základní škola Oskara Nedbala, České Budějovice, VK Jihostroj, hráči, VK Jihostroj České Budějovice, Oskar Nedbal, Radek Mach, Jakub Novotný, Tomáš Fila, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Jihostroje zase před tabulí, přišli pozdravit školáky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.