Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeský kraj a VŠTE podepsaly memorandum o spolupráci

Po sedmi letech společného fungování došlo v pondělí ke ztvrzení spolupráce Vysoké školy technické a ekonomické a Jihočeského kraje formálním podpisem. Memorandum o podpoře technických oborů ze strany kraje podepsali hejtman Jiří Zimola spolu s rektorem VŠTE Markem Vochozkou.

Hejtman Jiří Zimola se při příležitosti podpisu memoranda nechal slyšet, že jižní Čechy potřebují techniky. Formální dohoda pak zajistí propojení praxe s teorií, která je podle něj velice důležitá.

„Intenzivně se snažíme o to, abychom v jižních Čechách s dlouhodobým výhledem prakticky provazovali oblast školství a trhu práce. Škola by měla vychovávat k životu a naopak život potřebuje specializované vzdělání,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Konkrétní podoba podpory bude zejména spočívat v poskytování podkladů a informací týkajících se jihočeského regionu. „Tato pomoc pomůže zejména studentům při psaní bakalářských a seminárních prací,“ řekl rektor VŠTE Marek Vochozka.

„VŠTE je škola s profesní orientací. Snažíme se profilovat jako regionální vysoká škola a důležité pro nás je, aby studenti našli uplatnění v tomhle regionu a aby byli zároveň přínosem. Nestavíme na tom, abychom byli celosvětově uznávaná instituce,“ dodal rektor.

Dohodu o spolupráci bude pak nejvíce využívat fakulta dopravy a logistiky. „Studenti budou moci pracovat na systému integrované dopravy a jiných projektech týkajících se například cyklostezek a podobně. Doposud jsme se podíleli na devíti projektech,“ konstatovala prorektorka VŠTE Ludmila Opekarová, která má na starost propojení praktické a akademické části studia.

Štítky Memorandum o podpoře technických oborů, Jihočeský kraj, VŠTE České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jiří Zimola, Marek Vochozka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj a VŠTE podepsaly memorandum o spolupráci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.