Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam dál po základce? Nabídka bude k mání na Výstavišti

Jubilejní dvacátý ročník výstavy Vzdělání a řemeslo se uskuteční na českobudějovickém Výstavišti příští týden ve dnech 1. až 3. října pod záštitou ministra průmyslu a obchodu, ministra školství, mládeže a tělovýchovy a hejtmana Jihočeského kraje.

Tradiční výstava je nejširší přehlídkou středních škol, učilišť, VOŠ a dalších typů škol v celé České republice, která aktivně oslovuje odbornou veřejnost, žáky, studenty i rodiče.

V rámci jednotlivých expozic mohou návštěvníci získat informace o náplni studia, zhlédnout dovednosti studentů přihlášených do soutěží a získat tak další podklady pro své rozhodování.

Na programu bude například republikový šampionát mladých kadeřníků a kosmetiček, celostátní soutěže v různých oborech, například elektrotechniky, informatiky nebo automatizační technicky, soutěžit se bude rovněž v jízdě zručnosti traktorem s vlekem a podobně.

Slavnostní zahájení proběhne ve středu od 10 hodin za účasti hlavních představitelů města a Jihočeského kraje v pavilonu T1. Poté začnou od půl jedenácté v pavilonu T2 prezentace zúčastněných firem a prodejní akce. Vyhlášení vítězů se uskuteční na stejném místě vždy od 15 hodin.

Novinkou letošní výstavy Vzdělání a řemeslo je 1. ročník Veletrhu fiktivních firem pořádaný Střední školou obchodní České Budějovice. Chybět nebude ani téma Celoživotní vzdělávání. Zpestření mezi soutěžemi poskytne v pátek od 10 hodin v pavilonu T1 autogramiáda jihočeských sportovců a osobností.

V expozicích škol a institucí, které se vzděláváním dospělých zabývají, se mohou návštěvníci dozvědět více například o možnostech rekvalifikací, jazykového vzdělávání či dálkového studia různých oborů. Po celou dobu výstavy budou na pódiu v pavilonu T1 probíhat prezentace českých i zahraničních škol a studijních programů v zahraničí.

Výstavy se zúčastní rovněž některé významné společnosti a podniky jako případná možnost budoucího zaměstnání s poradenstvím o různých formách podpory a uplatnění absolventů v jednotlivých oborech.

Výstaviště bude otevřeno denně od deváté hodiny ranní, ve středu a ve čtvrtek se jeho bránou zavřou v 17:00, poslední den výstavy o hodinu dřív. Vstupné činí 50 Kč, zlevněné je o dvacet korun nižší. Rodiny půjdou za 90 Kč a školní výpravy zaplatí za jednoho žáka 25 Kč.

Tisková zpráva

Štítky Vzdělání a řemeslo, Výstaviště České Budějovice, výstava, veletrh, nabídka škol, Jihočeský kraj, pavilon, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam dál po základce? Nabídka bude k mání na Výstavišti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.