Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Klášter představí díla dětí nejenom z jižních Čech

Celorepubliková výtvarná soutěž Zlatokorunský Orbis pictus zná své vítěze! Je mezi nimi plno dětí z jižních Čech. Jejich díla si můžete v Klášteře Zlatá Koruna prohlédnout od 5. do 31. října. Vernisáž se uskuteční v neděli 5. října od 14 hodin. Nebudou chybět výtvarné dílny, ukázky řemesel či prohlídka této nádherné památky.

V kategorii jednotlivců zabodovali Jan Oliva (Gymnázium V. Nováka Jindřichův Hradec), Tereza Slípková (Biskupské gymnázium J. N. Neumanna České Budějovice), Sl. Pýchová (Gymnázium Česká České Budějovice) a Nikola Hlásková (ZŠ Kájov).

V kategorii kolektivů měli největší radost studenti Gymnázia Český Krumlov, kteří skončili na prvním místě. „Jako vzor pro práci jsme zvolili samotnou knihu Orbis pictus. Při češtině si studenti rozebrali nabízená témata a překládali si původní edukační texty ze staročeštiny. Při výtvarné výchově jsme se rozhodli, že témata jim zůstanou, jen budou zachycovat 21. století, jak bylo v podmínkách soutěže,“ popsala kantorka Katarína Nováková, která kolektiv žáků 1.S, 3.S a prváků vedla společně s Ilonou Novou.

Další úspěšné kolektivy byly z Gymnázia Fr. Palackého z Valašského Meziříčí a kroužku keramiky DDM Český Krumlov, pobočka Kaplice.

Speciální cenu získal osmiletý Daniel Dobiáš ze ZŠ Plzeň.

Soutěže se celkově zúčastnilo 195 žáků z osmnácti škol, přičemž doručeno bylo 165 soutěžních prací. Vítězům gratulujeme!

Foto: archiv Gymnázia Český Krumlov

Štítky orbis pictus, zlatá koruna, gymnázium český krumlov, Jihočeský kraj, soutěž, Orbis, Český Krumlov, České Budějovice, Ján Oliva, Jindřichův Hradec, Kájov, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klášter představí díla dětí nejenom z jižních Čech  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.