Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj zřídí firemní mateřskou školu pro 70 dětí

Jihočeský kraj společně s českobudějovickou nemocnicí zřídí firemní mateřskou školu. Její služby budou moci přednostně využívat děti zaměstnanců těchto dvou institucí. Provoz mateřské školy by měl začít letos v září. Zařízení bude mít kapacitu 70 míst.

„Přispíváme tím obecně k situaci, kdy je v Českých Budějovicích stále nedostatek míst pro všechny předškoláky. A myslíme si, že zřizuje-li kraj střední školy i některé mateřské školy, můžeme zřídit také tuto firemní,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Nová mateřská škola vznikne v budově v ulici Boženy Němcové, v níž v minulosti působilo ředitelství Nemocnice České Budějovice. Odhadované náklady na úpravy prostor činí devět milionů korun. Jihočeský kraj bude zodpovídat za zaměstnance, kteří ale budou dostávat peníze prostřednictvím ministerstva školství.

O podobné zařízení podle Zimoly projevily zájem i některé jihočeské firmy. „Ptají se po možnostech, jestli jim kraj může pomoci. Já na tom nevidím nic špatného, protože už v minulosti jsme přispívali na provoz mateřských škol obcím,“ řekl hejtman a dodal, že myšlenku zřízení firemní školky zvažuje například Madeta.

Vlastní zařízení pro děti předškolního věku vloni otevřela Jihočeská univerzita a Biologické centrum Akademie věd ČR v Českých Budějovicích. Má nahradit jesle a mateřskou školu. Do skupiny mohou chodit děti od půl roku do šesti let. Centrum má pomáhat zaměstnancům obou ústavů, kteří nedokázali pro své potomky sehnat volné místo v mateřských školách.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihočeský kraj, Nemocnice České Budějovice, firemní mateřská škola, mateřská škola, Jiří Zimola, Božena Němcová, České Budějovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Madeta, Akademie věd České republiky, Jihočeská univerzita v Č

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Možná by stačilo prodané budovy a pozemky zrušených MŠ odkoupit zpět a to za starou odhadní cenu. A že Těch MŠ bylo v Č. Budějovicích neurekom.

Neděle, 27. dubna 2014, 09:34Odpovědět

Kraj zřídí firemní mateřskou školu pro 70 dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.