Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kurzy Helen Doron English: Od malička ve výhodě

Věděli jste, že na kurzy anglického jazyka Helen Doron English můžete chodit už i s tříměsíčním miminkem? Přední světoví jazykovědci doporučují začít s výukou druhého jazyka co nejdříve je to možné. Cizí jazyk je totiž jedním z největších darů, který svému dítěti můžete do života dát.

Otevřete „okno příležitostí“ dokořán

Vědecké studie potvrzují, že schopnost učit se jazyk je u malého dítěte nesrovnatelně větší než u školáka nebo dospělého. „Je přitom úplně jedno, s kolika jazyky současně se dítě v raném věku seznamuje. Dokáže se jich naučit tolik, kolik mu jich najednou umožníme pravidelně a systematicky přijímat. Tímto přirozeným způsobem se však dítě učí pouze do věku přibližně tří let, do sedmi let je pak schopno se v jazycích zdokonalit,“ hovoří o takzvaném okně příležitostí pro výuku jazyků Mgr. Barbora Tošenovská, metodička výuky anglického jazyka a dlouholetá lektorka programu Helen Doron English.

A právě mezinárodně uznávaný program pro výuku anglického jazyka Helen Doron English, který využívá principu osvojení si mateřské řeči, u nás nabízí možnost navštěvovat kurzy angličtiny již od tří měsíců věku dítěte. „Kurz Baby’s Best Start je zaměřený především na obohacení vztahu rodiče s dítětem v prvních měsících jeho života a současně rozvíjí všechny smysly malého človíčka. Jeho součástí jsou atraktivní anglické písničky, říkadla a rýmovačky, pohybové aktivity a pro rodiče je doplněný také o užitečné informace o vývojových stádiích dítěte,“ popisuje originální kurz Barbora Tošenovská.

Funguje to!

Několikaměsíční miminko pochopitelně po absolvování kurzu nezačne okamžitě mluvit anglicky, to ani není cílem. Jde v prvé řadě o to, že dítě si melodii, strukturu a rytmus jazyka osvojuje dlouho předtím, než je schopno vyslovit první slovo - stejně jako je tomu v případě mateřského jazyka. „Pokud dítěti umožníme projít touto etapou i v anglickém jazyce ještě před dovršením prvního roku života, začne tak s aktivním učením cizího jazyka ve chvíli, kdy si tento jazyk již zcela přirozeně osvojilo,“ vysvětluje význam rané výuky metodička.

Užitek z výuky druhého jazyka už od narození však podle psychologů sahá daleko za hranice osvojení si správného přízvuku a slovní zásoby. Výzkumy dokazují, že děti vyrůstající v bilingvním prostředí mají například zvýšenou mentální kapacitu, umí déle udržet pozornost a jsou často rozumově podstatně vyspělejší než jejich jednojazyční vrstevníci. Pokud se rozhodnete darovat svému dítěti možnost učit se už od malička i druhý jazyk, výrazně mu tak ulehčíte nejen jeho budoucí školský, ale také společenský a v neposlední řadě profesní život. Popřemýšlejte o tom!

Léty ověřený způsob výuky anglického jazyka podle metody Helen Doron dnes v České republice využívá více než 5500 dětí ve věku od 3 měsíců do 19 let, kteří pravidelně navštěvují výuková centra ve více než 90ti pobočkách. Zážitkovou výuku založenou na množství zábavných aktivit, denním kontaktu s angličtinou a pozitivní zpětné vazbě u nás vede více než 220 aktivních učitelů Helen Doron English.

Více o nejbližší pobočce a možnostech zápisu na www.helendoron.cz.

PR text

Štítky Helen Doron English, angličtina, cizí jazyk, děti, Baby’s Best Start, Helen Doron, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kurzy Helen Doron English: Od malička ve výhodě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.