Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lannovka ožila vědeckou show fyziků

Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity dnes uspořádala interaktivní vědeckou show Fyzika na Lannovce. Akce měla za cíl zvýšit zájem dětí a mládeže o fyziku a techniku. Program se opakoval celkem třikrát a kromě pokusů se mohli účastníci zapojit i do workshopů.

„Tato akce není ojedinělá, ale navazuje na mnoho předchozích, na kterých se naše katedra podílela. Jako příklad lze uvést akci Věda v Géčku. Fyzika na Lannovce je však svým rozsahem a pojetím podstatně rozsáhlejší jak časově, tak i obsahově,“ sdělil Jiří Tesař z katedry aplikované fyziky a techniky Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity.

Hlavním cílem propagační akce před obchodním domem Prior bylo ukázat, že fyzika a technika není jen počítání příkladů, ale že je to také zábavná a zajímavá činnost, která prohlubuje zvídavost a tvůrčí zaujetí dětí a mládeže.

Návštěvníci mohli vidět například pokusy s tekutým dusíkem, varem, vypařováním, elektromagnety a indukčními vařiči a těžišti těles. Zároveň se zapojili i do provádění pokusů či si vyzkoušeli sestavit různé konstrukce a zařízení, například sestrojovali dalekohled a periskop, zkonstruovali různá technická zařízení ze stavebnice Merkur a Lego nebo si nechali změřit citlivost na hluk.

Interaktivní show Fyzika na Lannovce

Čtvrtek, 29. května 2014, 17:10

Interaktivní vědecká show Fyzika na Lannovce
Interaktivní vědecká show Fyzika na Lannovce

Štítky Fyzika na Lannovce, JIhočeská univerzita, interaktivní show, pokusy, workshopy, fyzika, technika, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jiří Taussig, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lannovka ožila vědeckou show fyziků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.