Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Mezinárodní klub na JČU nabízí jazykové kurzy zdarma

Vzpomínáte si, že jste se kdysi dávno učili nějaký cizí jazyk? Nebo se naopak intenzivně vzděláváte, ale nemáte si ho s kým prozkoušet? Na Jihočeské univerzitě funguje klub pod vedením samotných studentů, který sdružuje studenty české, ale hlavně se stará o ty zahraniční.

Klub je otevřen světu a nabízí veřejnosti setkávání se studenty ze zahraničí, proboření své jazykové bariéry a poznání nových lidí, přátel a kultury. K tomu slouží celá řada akcí, které má na svědomí právě International Student Club USB.

Každý Budějčák si může vybrat způsob, jaký mu nejlépe vyhovuje. Klub pořádá společné výlety po Čechách, párty v českobudějovických klubech, exkurze nebo jazykové kurzy, na které můžou zájemci chodit zcela zdarma.

„Pokud chcete se zahraničními studenty vyrazit na výlet, stačí dojít do kanceláře klubu nebo napsat na náš email. Zároveň budeme rádi, když se kdokoliv z veřejnosti zapojí do organizace akcí pro zahraniční studenty,“ říká vedoucí klubu Martina Balzarová.

8. dubna studentský klub pořádá táborák u vysokoškolských kolejí. Vítán je kdokoliv bez ohledu na své jazykové kompetence. V květnu se studenti chystají sjíždět Vltavu, a tak ve dnech 16. až 18. května zvou každého, kdo by se chtěl přidat.

Dalším lákadlem pro veřejnost by mohly být cestovatelské semináře, které se budou konat každé druhé úterý v měsíci. Na první z nich se mohou zájemci těšit už 8.dubna od šesti hodin v akademickém klubu v knihovně JČU. Tentokrát se budou bavit o Špicberkách. Pokud zrovna nemáte náladu se vzdělávat, ale chtěli byste jen tak nezávazně procvičit svůj jazykový um, můžete se přijít podívat a hlavně zapařit na mezinárodní ERASMUS party, která je plánovaná na 16. dubna v Café Klubu Slavie. Těšit se můžete na večírek s malým velikonočním úvodem, občerstvením a DJ.

V současné době se na univerzitě pohybuje asi třicítka zahraničních studentů. Aby zde byli dostatečně vytížení, vymysleli vedoucí klubu jazykové kurzy pro studenty i veřejnost. Vedou je jak čeští, tak zahraniční studenti. V nabídce je francouzština, němčina, angličtina, čeština, turečtina a dokonce znaková řeč. Rozvrhy kurzů jsou k dispozici na: https://www.facebook.com/LanguageCourses. Kurzy jsou zcela zdarma.

Pokud jste studenty středních škol a lákalo by vás seznámit se s cizinci trochu blíže, můžete se přihlásit a stát se jejich mentory. Znamená to, že jim po dobu jejich pobytu budete pomáhat a starat se o ně. V současné době je na univerzitě asi stovka mentorů, bez nichž by se spolupráce s cizinci neobešla. Na oplátku si zlepšíte své jazykové kompetence a získáte kontakty v zahraničí, což je v dnešní době k nezaplacení. V souvislosti se zabezpečením zahraničních studentů hledá klub ochotné lidi, kteří by poskytli místo k přespání francouzským studentům soutěžích ve stopování z Francie do Prahy. S asi šedesátkou studentů si budou zájemci moci užít párty, která proběhne 22. května.

Foto: International Student Club USB

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Česko, Program Erasmus, Francie, Praha, Špicberky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní klub na JČU nabízí jazykové kurzy zdarma  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.