Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na ekonomické konferenci VŠTE vystoupí Drábová či Kužel

Hospodářský růst, nezaměstnanost, etika a profesní vzdělávání jsou problémy, kterými se bude zabývat odborná konference Ekonomická a etická dimenze současné společnosti - příležitosti a rizika, která se koná ve čtvrtek 13. března na budějcké Vysoké škole technické a ekonomické.

Záštitu nad konferencí převzali jihočeský hejtman Jiří Zimola a rektor VŠTE Marek Vochozka.

Vystoupí na ní přední osobnosti společenského a ekonomického života jako Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, Petr Kužel, prezident Hospodářské komory ČR, Jan Bureš, hlavní ekonom Era ČSOB, Miroslav Dvořák, generální ředitel strojírenského holdingu Motor Jikov Group, Vratislav Kulhánek, jednatel společnosti Industrial Advisors, Zdeněk Liška, generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy ČR nebo Antonín Šípek, ředitel sekretariátu AutoSAP.

Konference chce poukázat na ekonomické a etické rozměry současného rozvoje společnosti a roli a úlohu vysoké školy při hledání nových cest hospodářského oživení a ekonomické a sociální stabilizace regionu. Významným tématem je i posílení inovačních procesů a oboustranný přenos poznatků mezi akademickou půdou vysoké školy a podnikovou praxí.

„Věříme, že konference se stane tradicí, která bude přesahovat rámec Jihočeského kraje a v budoucnu přispěje i k řešení aktuálních celospolečenských problémů,“ uvedl Jan Váchal, prorektor pro výzkum, vývoj a tvůrčí činnost VŠTE.

Program konference

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická, České Budějovice, VŠTE, ekonomická konference, konference, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Dana Drábová, vysoká škola, Jiří Zimola, Jan Bureš, Petr Kužel, Marek Vochozka, Miroslav Dvořák, Če

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ekonomické konferenci VŠTE vystoupí Drábová či Kužel  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.