Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Osm fakult se představilo budoucím studentům

Jihočeské srdce vzdělávání otevřelo v pátek své brány všem potenciálním zájemcům o studium. Všech osm fakult Jihočeské univerzity se představilo návštěvníkům způsobem sobě vlastním.

Každá fakulta představila své možnosti dle nabízených oborů. Na Filozofické fakultě se konaly prohlídky archeologické laboratoře, Přírodovědecká připravila pásmo přednášek a zájemci o studium na Ekonomické fakultě si mohli zase vyzkoušet, jaké to je být jeden den manažerem supermarketu.

V Aule Jihočeské univerzity se pak budoucí studenti mohli seznámit s chodem univerzity, s možnostmi studia jak bakalářského, tak magisterského. Stávající studenti předávali informace o Kariérním centru Ekonomické fakulty JČU, které pomáhá hledat práci, praxi nebo jen brigádu, připraví vás na pracovní pohovor nebo pomůže sepsat konkurenceschopný životopis.

Rovněž se zájemci obeznámili s možností výjezdů do zahraničí. Možností nabízí univerzita několik. Jedním z nich je Erasmus nebo například pracovní či kulturní stáž s organizací AIESEC České Budějovice.

„Univerzitu navštívilo v rámci Dne otevřených dveří celkem 3 700 návštěvníků,“ uvedla Dagmar Dvořáková, tisková mluvčí univerzity.

Každá s osmi fakult nabídla návštěvníkům detailní seznámení s obory a na všetečné otázky odpovídali jak pedagogové, tak nynější studenti. „Přemýšlím o navazujícím studiu na Ekonomické fakultě, tak se jdu podívat, jaké jsou možnosti. Do Prahy je těžké se dostat, tak to budu zkoušet i tady. Nejspíš na Řízení a ekonomiku podniku,“ řekla jednadvacetiletá studentka Lucie, právě vcházející do jedné z budov Ekonomické fakulty.

Jihočeská univerzita se profiluje jako univerzita výzkumná s orientací zejména na problematiku přírodních, sociálních a humanitních věd. Vyniká především díky úzké spolupráci s ústavy Akademie věd České republiky.

Výuka probíhá v akreditovaných bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech, které tvoří širší vědní základ 251 studijních oborech. Přednášky a semináře u 24 studijních oborů se nabízejí také v anglickém jazyce, u čtyř oborů rovněž v německém jazyce.

Štítky Jihočeská univerzita, Den otevřených dveří, studium, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, ekonomická fakulta, Akademie věd České republiky, České Budějovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm fakult se představilo budoucím studentům  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.