Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

První vysvědčení! Prvňáčci ze ZŠ Máj 1 zářili štěstím

Nemalé napětí bylo ve čtvrtek ráno cítit před budovou Základní školy Máj I v Českých Budějovicích. Aby ne, školáci si šli pro své pololetní vysvědčení. A ačkoliv někdo může tvrdit, že pololetní známky nejsou tak důležité, opak je pravdou.

Své o tom ví například žáci, kteří se hlásí na střední školy, nebo rodiče prvňáčků, u kterých je už znát, kde je potřeba zapracovat.

Zatímco starší děti byly nervózní, právě prvňáčci překypovali dobrou náladou. Kdo by se netěšil na první jedničku, že? „Já se těšila opravdu moc,“ usmála se šestiletá Kristýna Divišová z 1. C. „Čekala jsem totiž, že to dopadne dobře. A také že jo!“

Prvňáčci ze ZŠ Máj 1 dostali vysvědčení hned první hodinu. Dopoledne se totiž v místní tělocvičně konal karneval, takže dětičky mohly známky náležitě oslavit. Ale zpátky na začátek...

Je osm hodin a školní zvonek řinčí ze všech sil. V 1. C si děti okamžitě stoupají a zdraví svoji učitelku Markétu Hanzlíkovou. Radostí vyloženě září... „To víte, první vysvědčení,“ usmívá se sympatická kantorka.

„Dneska máte jeden z nejkrásnějších dnů,“ zahajuje Hanzlíková hodinu. „Zítra vás čekají prázdniny. A jelikož napadl sníh, možná si užijete i nějaké to sáňkování,“ pomrkává po třídě a dodává: „Ale buďte opatrní, ať se vám nic nestane!“ Třída souhlasně přikyvuje. „To jo, také bychom mohli narazit třeba do stromu,“ reaguje jeden z chlapců.

Po chvilce už učitelka drží tolik očekávané listiny. Nejedná se o standardní vysvědčení, ale o výpis. Školám to již roky přináší řadu výhod - žáci si výpis mohou nechat, díky čemuž nehrozí, že doklad vrátí v nepoužitelném stavu.

Markéta Hanzlíková si volá žáky postupně, přičemž s každým o známkách diskutuje. Děti jí dávají nejrůznější dárečky, například ručně psaná přáníčka. „Vždy mi udělá radost, když dostanu něco skutečně od srdíčka,“ říká učitelka a svoji žákyni objímá.

Jeden klučina dokonce přináší obří srdíčko s růžičkami. Není divu, že je Markéta Hanzlíková dojatá. „Opravdu krásné,“ komentuje a hned dárek ukazuje celé třídě.

Na závěr mají dětičky ukázat, jak velikou radost jim vysvědčení udělalo. „Tak velikou, jako je veliká zeměkoule,“ má jasno jedna z dívek.

Nutno dodat, že většina žáků si skutečně věřila. Samé jedničky? No jasně, žádný problém! „Jsem moc spokojená a doufám, že mi samé jedničky vydrží až do deváté třídy,“ usmála se sedmiletá Kristýna Kochtová.

A jak si prvňáčci užijí pololetní prázdniny? „Pojedu k babičce a zajdeme do Hopsária. Těším se,“ řekl sedmiletý Matěj Hřídel. Plán zatím neměla šestiletá Karolína Kučerová. „Nevím, co bude, ale už se na prázdniny těším,“ zmínila.

Snad všichni se shodli, že je ve škole větší sranda než v mateřince. Mají za sebou první pololetí, tak už mohou hodnotit... „Zatím mě to baví opravdu hodně! Myslím si, že je škola vážně lepší. Je to tu fajn,“ zmínila Kristýna Divišová.

Nezbývá, než všem držet palce, aby jim zápal vydržel i do dalších let! A hodná teta Budějcká Drbna všem malým šikulům gratuluje! A fotogalerii s reportáží z karnevalu přinese zítra.

Štítky pololetní vysvědčení, vysvědčení, České Budějovice, Základní škola Máj I

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První vysvědčení! Prvňáčci ze ZŠ Máj 1 zářili štěstím  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.