Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Rodiče by měli být v nadcházejících dnech vyrozuměni, zda jejich dítě bylo přijato do školky

Třetí fáze přijímacího řízení do mateřských škol včera začala v Budějcích. Co to znamená? Že od dnešního dne mohou rodiče očekávat výzvu k převzetí rozhodnutí, zda jejich dítě bylo přijato, či nebylo.

V největším očekávání jsou hlavně rodiče, jejichž potomek dosáhne věku tří let až po 31. srpnu. Těchto dětí se přihlásilo 260, ne na všechny se ale dostane. „Očekáváme, že pokud bude poptávka rovnoměrně rozložená, co se týká věku, tudíž, že se nestane, že by se nám do některé školky nakumulovaly jen starší dětí, tak z 260 dětí se do našich školek nedostane přibližně jedna čtvrtina, tedy 60 dětí,“ zmínil náměstek primátora Martin Maršík.

Jaká je letošní statistika? Šestiletých dětí se přihlásilo pouze 9, pětiletých 76, čtyřletých 91, tříletých 610. Zmíněných 260 dětem budou tři roky až mezi 31. srpnem a 31. prosincem.

Martin Maršík také zmínil, že se letos do mateřinek nepřihlásilo příliš dětí z okolních obcí. Nejspíš se není čemu divit - trvalý pobyt je jedním z důležitých kritérií.

Štítky školka, zápisy, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče by měli být v nadcházejících dnech vyrozuměni, zda jejich dítě bylo přijato do školky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.