Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

ROP Jihozápad dá miliony na modernizaci silnic a škol

Regionální operační program Jihozápad uvolnil 200 milionů korun na modernizaci silnic a škol. Zájemci o dotace z Jihočeského a Plzeňského kraje mohou předkládat své žádosti do 18. července.

Polovina peněz půjde do krajských silnic, druhá na rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství. O peníze na modernizaci silniční sítě mohou žádat kraje nebo organizace, které kraj zřizuje.

„V rámci této výzvy budou podpořeny rekonstrukce a modernizace, popřípadě výstavba souvislých úseků silnic druhé a třetí třídy, rekonstrukce a modernizace, popřípadě výstavba silnic k hraničním přechodům, ale také výstavba nových silnic vyvolaná modernizací nadřazené silniční sítě,“ uvedla ředitelka úřadu ROP Jihozápad Michaela Šímová.

Peníze mohou být využity pro napojení nových rozvojových ploch či modernizaci frekventovaných silnic v blízkosti sídel, aby se snížily negativní vlivy dopravy na obyvatelstvo, například obchvaty.

Také na podporu škol v Plzeňském a Jihočeském kraji je vyčleněno 100 milionů korun. O peníze mohou žádat kraje, obce, školy a školská zařízení, církevní školy, soukromé školy a školská zařízení. Dotace z této výzvy půjdou na pořízení a modernizaci vybavení škol a školských zařízení, třeba IT infrastrukturu, tělocvičny, hřiště, jazykové a další specializované učebny a dílny.

Zdroj: ČTK

Štítky ROP Jihozápad, dotace, školství, doprava, infrastruktura, silnice, peníze, Jihočeský kraj, stavba, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ROP Jihozápad dá miliony na modernizaci silnic a škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.