Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sonnenwelt, inspirace pro obyvatelnou budoucnost

Minulý pátek byla na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích uspořádána tisková konference k projektu s názvem Energieerlebniswelt, na němž se VŠTE podílí jako projektový partner. V rámci tohoto projektu došlo k vybudování a zahájení Energetické zážitkové výstavy v Großschönau.

Vizí projektu je především rozšiřování energeticky efektivní výstavby, bydlení a sanování. Jedním z cílů projektu je vzdělávání a školení na Energetické zážitkové výstavě, a to nejen pro stavebníky domů a realizátory sanací, ale i pro experty, řemeslníky a širokou veřejnost.

Unikátní interaktivní výstava - cíl pro všechny věkové kategorie

Sonnenwelt je stálá výstava na téma klimatické změny a historie lidstva umístěna v rakouském regionu Waldviertel ve městě Großschönau (20 kilometrů od českých hranic, město Nové Hrady). Slavnostní otevření tohoto přeshraničního projektu proběhlo v květnu 2013.

Základní myšlenkou projektu dle jednoho z iniciátorů projektu, starosty města Großschönau Martina Brucknera, je: „Sonnenwelt nám ukazuje, co jsme mohli v minulosti naučit, aby se nám dařilo v budoucnu lépe.“

Zážitek pro celou rodinu

Nová jedinečná výstava Sonnenwelt nabízí hry, zábavu a zážitek pro všechny návštěvníky od 3 do 99 let. Výstava vás vtáhne do stop lidské historie za posledních 10 000 let, poznáte starý Egypt, Řím a všechny staré kultury. Všichni si mohou aktivně vyzkoušet využití energií na mnoha interaktivních stanovištích.

Sonnenwelt představuje vazby mezi našimi činy a změnami v životním prostředí a tím, co bychom měli dělat pro lepší budoucnost. Výstava by měla ukázat, jak významně přispívá naše současná nehospodárná životní úroveň ke změnám klimatu a jak bychom měli účinně využívat zdroje.

Úloha VŠTE

VŠTE vytváří v projektu podpůrné marketingové aktivity výstavy. Mezi nejvýznamnější počiny řadíme vytvoření komplexního webového řešení pro celý projekt. VŠTE vytváří trojjazyčné webové stránky, které budou hlavním sdělovacím médiem pro celou výstavu. Celé řešení je podporováno aktivní kampaní na sociálních sítích.

Mezi další zajímavé aktivity patří natočení špičkového video spotu, který byl vysílán na regionální televizi, zajištění reklamních předmětů, tisk brožur a celou řadu dalších činností.

Sonnenwelt je pro tuto sezonu ještě otevřen do 5. ledna 2014. Více informací na www.sonnenwelt.cz.

Registrační číslo projektu je M00177, spolufinancovaný z prostředků Evropské unie a z Programu Evropské územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007-2013.

Tisková zpráva

Štítky výstava, Sonnenwelt, Großschönau, Energieerlebniswelt, Rakousko, projekt, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, Martin Bruckner, Evropská unie, Waldviertel, Nové Hrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sonnenwelt, inspirace pro obyvatelnou budoucnost  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.