Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Špatné zacházení s dětmi? Školka nařčení odmítá

Pravda, nebo msta? Článek Budějcké Drbny z minulého týdne o Mateřské škole Lvíček vyvolal velmi vášnivé a hlavně rozporuplné reakce. Redakci kontaktovala maminka, která mimo jiné upozornila na problém s plísní, jež údajně dětem v mateřince otravuje život.

„Děti spí v místnosti, kde je všude na zdech plíseň. Majitelka to maskuje postýlkami, aby to nebylo vidět,“ uvedla maminka, která naznačila, že její syn kvůli tomu trpí na průdušky. Také zmínila, že se ve školce nacházejí mravenci a děti mají stále hlad, protože dostávají nedostatek jídla.

Podobná slova zazněla i v diskuzi pod článkem. Ozvalo se však také několik lidí, kteří s tímto nařčením zásadně nesouhlasí. I oni mají ve školce své děti, takže mohou popsat svoji zkušenost.

„Musím oponovat, neboť má dcera navštěvuje tuto školku velice ráda a žádné problémy včetně zdravotních neměla a nemá. Naučila se zde plno věcí, co jiné děti v jejím věku neumí. Jsem s konceptem této školky velice spokojena a je mi líto, že tu někdo dá na pomluvy, které se naštěstí nezakládají na pravdě. Ve školce, kdykoliv jsem přišla pro malou, bylo čisto,“ uvedla například Monika Káňová.

K problematice se nám vyjádřila i ředitelka mateřinky Linda Konrádová. Podle jejích slov se nejedná o pravdu. „V předmětné mateřské škole je drtivá většina spokojených dětí a rovněž jejich rodičů, kteří jsou stejně tak jako já zaskočeni tímto nemístným útokem, vedeným zřejmě ani ne tak na MŠ Lvíček, ale na mou osobu,“ zmínila Linda Konrádová a dodala: „Mám za to, že k této lživé a hysterické reakci dvou dotčených maminek došlo z toho důvodu, že v Mateřské škole Lvíček byl ukončen pracovní poměr s paní učitelkou, která je přímo spojena s těmito maminkami a zjevně všichni jednají ve snaze poškodit mou osobu právě s ohledem na ukončení pracovního poměru této osoby v MŠ Lvíček.“

Ředitelka mateřinky také uvedla, že v současné době činí potřebné právní kroky směřující k očištění její osoby a především pak samotné školky. „Mám důvodně za to, že došlo k zásahu do práv na ochranu osobnosti, mé cti a důstojnosti. Pokud se jedná o tvrzení shora uvedených dam, jde pouze o subjektivní a ničím nepodložená tvrzení, která se nezakládají na pravdě. Naopak prostory a personál MŠ Lvíček jsou plně způsobilé k provozu a ke sjednanému účelu. O tomto ostatně svědčí fakt, že do MŠ Lvíček nadále dochází mnoho dětí a ze strany jejich rodičů nejsou a nebyly registrovány žádné výtky. Ostatně v případě dokazování v rámci možného soudního sporu na ochranu osobnosti budou mít tito prostor k vyjádření na danou problematiku,“ dodala Linda Konrádová.

ČTĚTE TAKÉ: MŠ Lvíček: Jsou u nás děti již od 0 let věku

Foto: archiv rodičů a MŠ Lvíček

Štítky Mateřská škola Lvíček, plíseň, stížnosti rodičů, mateřská škola, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liběna Arnautovič

Tomáš fuk- Na tyto orgány se rodiče obrátili pane. Když hygiena dorazila na kontrolu, tak je tam paní ředitelka nepustila. To o něčem asi vypovídá... Stejně se tomu nevyhne, ale snad čas, který získala využije správně.

Středa, 7. května 2014, 17:16Odpovědět

Tomáš Fuk

"Líbí" se mi, jak to tady chodí: Když mám k něčemu výhrady,veřejně to pomluvím. Pokud má rodič výhrady k hygienickým (či jiným) podmínkám v zařízení, kam dítě dochází, měl by se obracet na kompetentní orgány. Provozování předškolního zařízení pro děti podléhá mnoha předpisům, na jejichž dodržování někdo dohlíží....Pokud se mám důvod domnívat, že mé dítě musí pobývat v nehygienických podmínkách, měl by můj podnět směřovat - pokud jsem neuspěl u provozovatele, k hygienické službě, aby to prověřila a případně zjednala nápravu. A obdobně by se měly řešit i jiné problémy. - Obracet se na orgány, které jsou kompetentní daný problém řešit. Teprve, když by takový postup neuspěl, stálo by za úvahu problém medializovat. Ale takhle to vypadá tak, že si z nějakých důvodů nespokojení jedinci vyřizují své účty nebo jako konkurenční boj ..... Oč lépe by se četlo, že na podnět rodičů vykonala inspekce kontrolu na místě a zjistila, že v onom zařízení jsou problémy s hygienou nebo naopak, že inspekce zjistila, že podmínky jsou velmi dobré a zařízení vykazuje nadstandardní výsledky při práci s dětmi. Ale to by pak nebylo nad čím spekulovat a zasívat pochybnosti. - *Pěkný den všem! *

Úterý, 6. května 2014, 09:17Odpovědět

Špatné zacházení s dětmi? Školka nařčení odmítá  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.