Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Studenti budou držet protestní hladovku

Svérázný způsob protestu proti krajské vládnoucí koalici, ve které figurují komunisté, vyhlásilo šestnáct převážně bývalých nebo současných studentů Gymnázia J. V. Jirsíka. Ti budou držet od pondělní 18. hodiny celých čtyřiadvacet hodin protestní hladovku.

„Nesouhlasíme především s obsazením resortu školství a kultury stranou, která se nikdy nedistancovala od činů a ideologie minulého režimu. Plně podporujeme protestní iniciativu ´Komunisté nepatří ke kormidlu´ a veškeré její aktivity,“ říká jménem všech studentů, kteří budou držet hladovku, Michal Šimek.

Jak dodává, hladovka v jejich případě znamená, že nebudou nic jíst a pít smí pouze vodu. „Každý z účastníků bude hladovět při svém běžném denním programu,“ vysvětluje Šimek.

Proč zrovna protest formou hladovky? „Velmi oceňujeme život ve svobodné demokratické společnosti a jsme připraveni pro naši svobodu pracovat i trpět. Jednodenní hladovka možná není velké utrpení, ale my tím vyjadřujeme odhodlání pro naši svobodu něco obětovat,“ říká zástupce studentů.

„Hladovkou také protestovali a protestují političtí vězni. V žádném případě se k nim nechceme přirovnávat, ale jsme hrdí na to, že studujeme na svobodných školách, kde nám umožnili zjistit, že právě komunismus je rekordmanem v produkci politických vězňů,“ připomněl ještě Michal Šimek.

Jelikož jednání studentů s hejtmanem Jiřím Zimolou nebylo ani napodruhé úspěšné, další demonstrace se uskuteční hned v úterý 18. prosince, tedy přesně rok poté, co zemřel bývalý prezident České republiky Václav Havel. Studenti se sejdou v 17 hodin na budějckém Piaristickém náměstí. Hosty setkání organizátoři zatím neprozradili, ale veřejnost se prý „má na co těšit“.

Štítky studenti, protest, hladovka, Michal Šimek, Václav Havel, Jiří Zimola, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diego Troska

Místo držení hladovky jděte si popovídat s rodiči a prarodiči proč jim vadí pravicová politika a proč volili KSČM, která je parlamentní stranou a tedy legitimní a její podílení se na vladnutí legální. Buďte rádi že nevolili KSČ! Nebo zatím vám nikdo nevysvětlil rozdíl mezi KSČM a KSČ? Tak se vyprdněte na hladovku a podobné hlouposti a běžte zpátky do školních lavic ať se dozvíte rozdíl, pokud vám to budou schopni vyši vyučující vysvětlit.

Čtvrtek, 13. prosince 2012, 20:16Odpovědět

Studenti budou držet protestní hladovku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.