Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Studenti VŠTE uspořádali sbírku pro tři dětské domovy

Hned pro tři jihočeské dětské domovy v Radeníně, Boršově nad Vltavou a Horní Plané uspořádali charitativní sbírku studenti Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích.

Součástí dobročinné akce je i osobní pomoc při vzdělávání například cizích jazyků a odborně zaměřených předmětů. K projektu se připojili také akademici a spolupracující firmy.

Studenti darovali oblečení, použité sportovní potřeby, stejně jako běžné věci denní potřeby nebo hračky. Někteří rovněž spolu s absolventy VŠTE nabídli pomoc při organizování Mikulášské diskotéky s programem.

Prorektorka pro studium a pedagogickou činnost Lenka Hrušková pak děti z dětských domovů pozvala k účasti na čtvrtečních počítačových kroužcích.

V době ekonomické stagnace se k projektu připojily i firmy jako Laufen CZ, Q pro7, Monto, Dopravní podnik města České Budějovice nebo Koh-i-noor Hardtmuth, které poskytly své produkty nebo zakoupily vstupenky na sport i kulturu.

Vstupenky dětem do Rudolfina věnovala také PKF - Prague Philharmonia (dříve Pražská komorní filharmonie), která zde pořádá speciálně koncipovaný koncert pro malé posluchače.

Projekt, který vznikl z iniciativy prorektorky Lenky Hruškové, podpořila rovněž Studentská unie a spolek ESN Buddy VŠTE.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky VŠTE České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice, charitativní sbírka, dětský domov, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, projekt, Horní Planá, Radenín, Boršov nad Vltavou, Pražská komorn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti VŠTE uspořádali sbírku pro tři dětské domovy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.