Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studovat na Jihočeské univerzitě chce přes 12 tisíc zájemců

Pro studium v akademickém roce 2014/2015 přijala Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích do prvních ročníků bakalářských, magisterských a navazujících magisterských studijních programů 12 177 přihlášek. Počet to není konečný, přihlášky stále přijímá Přírodovědecká fakulta.

„Jsme rádi, že je o studium na Jihočeské univerzitě poměrně velký zájem, a to i v situaci, kdy se počty populačních ročníků absolventů středních škol již řadu let snižují. Nejúspěšnějším uchazečům, kteří zdařile absolvují přijímací řízení a budou přijati ke studiu, může Jihočeská univerzita nabídnout kvalitní vzdělání a nadto i prostor pro profesní růst během studia prostřednictvím praxí a prostřednictvím zapojení do výzkumu a další tvůrčí práce,“ upřesnil prorektor pro studium Miroslav Papáček.

Přihlášky do bakalářských a magisterských programů mohli zájemci podávat do března, respektive poloviny dubna. Do 15. května stále přijímá přihlášky do magisterských studijních programů Přírodovědecká fakulta.

Pro nadcházející akademický rok přijme Jihočeská univerzita na základě Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky stanoveného limitu počtu financovaných studentů do prvních ročníků bakalářského studia téměř tři tisíce a do navazujícího magisterského studia téměř tisíc nejúspěšnějších uchazečů.

Přijímací řízení se bude konat v červnu. Termíny a podmínky přijímacího řízení se na jednotlivých fakultách liší. Některé fakulty přijímají uchazeče na základě studijních výsledků ze střední školy, další využívají kombinace fakultních testů a testů SCIO nebo talentových a ústních zkoušek.

Jihočeská univerzita nově nabízí tři studijní obory. Filozofická fakulta akreditovala bakalářský obor Česko-německá areálová studia, Přírodovědecká fakulta nově nabízí navazující magisterský obor Učitelství informatiky pro střední školy a doktorský obor Infekční biologie.

Počty přihlášek podle fakult

Fakulta Podané přihlášky
Ekonomická 2 547
Filozofická 783
Pedagogická 3 901
Přírodovědecká 600
Rybářství a ochrany vod 136
Teologická 719
Zdravotně sociální 2 277
Zemědělská 1 214
Celkem 12 177

Nejpoptávanější obor na fakultě

Fakulta Obor Počet přihlášek
Ekonomická Obchodní podnikání / Řízení a ekonomika podniku 396
Filozofická Historie 64
Pedagogická Učitelství pro MŠ 385
Přírodovědecká Biologie 202
Rybářství a ochrany vod Ochrana vod 46
Teologická Pedagogika volného času 146
Zdravotně sociální Fyzioterapie 317
Zemědělská Zootechnika 145

Napsala Dagmar Dvořáková
Tisková zpráva

Štítky Jihočeská univerzita, zájem o studium 2014/2015, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, studium, přírodovědecká fakulta, střední škola, České Budějovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, www.scio.cz, s.r.o., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studovat na Jihočeské univerzitě chce přes 12 tisíc zájemců  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.