Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Teologická fakulta slaví v soutěži Fakulta roku triumf

Teologická fakulta Jihočeské univerzity získala titul Fakulta roku ve svém oboru. Obhájila mezi teologicky zaměřenými fakultami loňské prvenství. Celkem získala ve studentském hlasování 377 bodů, což je navíc druhé nejvyšší ohodnocení ze všech sledovaných fakult a škol na jihu Čech.

„Jsme opravdu rádi, že nás studenti a absolventi v tak hojné míře podpořili. Je to velký úspěch a ocenění naší práce. Vážíme si toho,“ uvedl proděkan teologické fakulty Rudolf Svoboda.

Teologická fakulta Jihočeské univerzity nenabízí pouze teologický obor, ale láká studenty i na pedagogiku volného času, sociální a charitativní práci a filosofii a religionistiku. V současnosti má fakulta necelou tisícovku studentů.

Soutěž Fakulta roku, která byla letos vyhlášená už potřetí, je průzkumem mezi studenty a absolventy státních i soukromých vysokých škol v České republice. Svým hlasem dali účastníci najevo, jak se jim na jejich vysoké škole, lépe řečeno na fakultě, studuje nebo studovalo. Hlasovalo se od listopadu 2013 do poloviny ledna 2014. Soutěž pořádá Česká studentská unie.

ČTĚTE TAKÉ: Hlasování studentů vyneslo VŠTE na druhé místo v Česku

Na druhém místě se letos umístila také Vysoká škola technická a ekonomická (Technika - veřejné a soukromé), stříbro slaví Zdravotně sociální fakulta JU (Zdravotnictví - veřejné a soukromé), Přírodovědecká fakulta JU (Přírodní vědy - veřejné) a třetí ve svém oboru skončila Fakulta rybářství a ochrany vod JU (Veterinářství, zemědělství a lesnictví - veřejné).

Posouzení kvality školy z pohledu studentů je i kritérium, podle kterého by se měli řídit budoucí vysokoškoláci, zejména studenti středních škol, ale i ti, co uvažují o dálkovém studiu například při zaměstnání. Těm má projekt pomoci v jejich rozhodování, na jakou fakultu či školu se přihlásit. Hlas bylo možné poslat přes sociální síť Facebook zdarma nebo pak formou SMS zprávy.

Výsledky oboru Teologie - veřejné a soukromé

1. Teologická fakulta JU v Českých Budějovicích
2. Husitská teologická fakulta Univerzity Karlovy (UK)
3. Evangelická teologická fakulta Univerzity Karlovy (UK)
4. Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy (UK)
5. Mezinárodní baptistický teologický seminář Evropské baptistické federace, o.p.s.
6. Cyrilometodějská teologická fakulta UP v Olomouci

Tisková zpráva
Foto: www.atlasskolstvi.cz

Štítky Teologická fakulta, Jihočeská univerzita, České Budějovice, Fakulta roku, soutěž, Česko, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Univerzita Karlova, vysoká škola, Rudolph Swoboda, Česká studentská unie, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých B

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teologická fakulta slaví v soutěži Fakulta roku triumf  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.