Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Univerzita bude zprostředkovávat prestižní jazykovou zkoušku

Oddělení jazyků Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity se stalo jediným akreditovaným veřejným testovacím centrem jazykové zkoušky TOEIC v regionu. Jedná se o zkoušku určenou především pro pracovní prostředí, je určena studentům, firmám i veřejnosti.

Prezentace TOEIC (Test of English for International Communication) se konala na Jihočeské univerzitě minulý pátek. Její součástí byla možnost sloužit zkoušku zdarma a obdržet tak mezinárodně uznávaný certifikát.

Akce se zúčastnili vysoce postavení lidé jak z akademického prostředí, tak i z komerční sféry. Dorazila například prorektorka pro zahraniční vztahy Dagmar Škodová Parmová, Ing. Jiří Stráský z Jihočeské hospodářské komory nebo HR managerka společnosti E. ON Ludmila Whiteside.

„Zkouška TOEIC je ve světě nejvíce žádaná a každoročně ji skládá šest milionů lidí. Měří pokrok ve výuce a nemůžete z ní propadnout. Vždycky získáte nějaké skóre, které odpovídá vaší úrovni,“ prozradila zástupkyně organizace, která je tvůrcem jazykových zkoušek.

Oddělení jazyků Přírodovědecké fakulty se stalo jediným akreditovaným veřejným testovacím centrem této zkoušky v regionu. „Centrum je otevřeno pro všechny - veřejnost, firmy i studenty. Kdokoliv bude chtít zkoušku složit, může tak učinit v univerzitou vypsaných termínech,“ pokračovala zástupkyně ETS Global. „Na prezentaci a zkoušku jsme pozvali zástupce mezinárodních společností, rektora i proděkana a moc se těšíme na zpětnou vazbu. Je to vlastně úplně první testování.“

Centrum nabízí mezinárodní jazykové certifikáty nejen z angličtiny, ale i němčiny nebo francouzštiny. Studenti Jihočeské univerzity mají cenu všech certifikátů zvýhodněnou.

O jazykové zkoušce TOEIC

Zkouška má dvě části - TOEIC Listening & Reading a TOEIC Speaking & Writing. Tyto části na sobě nejsou závislé, je tedy možné absolvovat zkoušku jen z jedné části. V praxi je využívána zejména část TOEIC Listening & Reading.

Test nelze „neudělat“, uchazeč v každém případě obdrží certifikát a bude mít oficiální potvrzení o dosažené jazykové úrovni. Rozpětí bodových skóre je rozčleněné dle Evropského referenčního rámce (A1 - C1) a výsledky obdržíte individuálně do vlastních rukou přibližně už do 14 dnů.

Zkouška je v současné době využívána ve více než 10 000 organizacích. V USA, Francii a Polsku na TOEIC spoléhá škála firem od drobných podnikatelů po nadnárodní koncerny.

Certifikáty TOEIC jsou uznávány mezinárodně jak soukromými společnostmi, tak vládními a vysokoškolskými institucemi. V České republice je TOEIC zařazen do Seznamu standardizovaných zkoušek dle Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Štítky jazyková zkouška TOEIC, Jihočeská univerzita, Přírodovědecká fakulta, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jiří Stráský, Jihočeská hospodářská komora, E.ON, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita bude zprostředkovávat prestižní jazykovou zkoušku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.