Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VŠTE chystá specializaci čínské trhy. Přijela i velvyslankyně

Ma Keqing, nová velvyslankyně Čínské lidové republiky v Praze, navštívila v sobotu Vysokou školu technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích, kde jednala s jejím vedením a prohlédla si zdejší kampus.

„Netajíme se tím, že máme zájem otevřít specializaci čínské trhy. Což je zaměření, které nejen poptávají podnikatelé na jihu Čech, ale reflektuje realitu světového byznysu. Už nyní máme domluvenou rámcovou spolupráci se dvěma čínskými univerzitami v Pekingu a Šanghaji. K těmto kontaktům nám pomohlo právě čínské velvyslanectví,“ říká Marek Vochozka, rektor VŠTE.

Ještě letos, zřejmě už do června, představitelé VŠTE navštíví Čínu, aby zde s oběma univerzitami domluvili konkrétní formy pedagogické a vědeckovýzkumné spolupráce. Její součástí bude rovněž výměna studentů a stáže akademických pracovníků.

„Paní Ma Keqing slíbila záměru maximální podporu, včetně organizační pomoci a komunikace s čínskými partnery,“ ocenil průběh jednání rektor. 

Nenastanou-li nepředvídané komplikace, specializace čínské trhy by se na VŠTE mohla otevřít od zimního semestru příštího akademického roku. Stane se tak v rámci studijního oboru Ekonomika podniku, jehož standardní součástí specializace obchod je, a to pro studenty od druhých ročníků. A čínské trhy by současnou nabídku dál rozšířily.

Tisková zpráva

Štítky všte, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Čína, Praha, České Budějovice, Marek Vochozka, Česko, Peking, Šanghaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE chystá specializaci čínské trhy. Přijela i velvyslankyně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.