Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Za fotbal v kleci vybojovala ZŠ Máj II třetí místo v republice

Dlouhodobá celostátní soutěž prvních stupňů základních škol, E.ON City Cup, skončila 31. října a na celkovém třetím místě se umístila ZŠ Máj II z Českých Budějovic. Krajský turnaj vyhrála a díky nadstavbě se posunula před Přibyslav. Za odměnu se nyní těší z nových dresů a míčů.

Na první ZŠ Purkyňova z Vyškova ztratili Českobudějovičtí 38 bodů. Druhá skončila opavská ZŠ Šrámkova. „Velmi nás těší, že naše děti skončily v celorepublikové konkurenci na třetím místě,“ uvedla ředitelka školy Marie Nedvědová.

„ZŠ Máj vyhrála projektovou dokumentaci vzduchotechniky větrání s rekuperací od společnosti Atrea,“ doplnil Marek Pagač z energetické skupiny E.ON. Budějčáci se ale nakonec těší z jiné ceny. Dostali kompletní sadu žlutých dresů a 16 fotbalových míčů.

„Za dresy a míče jsme rádi. Pravidelně se zúčastňujeme meziškolních turnajů a dresy se nám hodí,“ dodává ředitelka. „Naše škola má zcela nově řešené větrání, proto jsme cenu za třetí místo přenechali další škole.“

Místo projektové dokumentace nabídla škole společnost E.ON bezpečné fotbalové branky. Ani tuto cenu by ale škola nevyužila, protože i branky na Máji nedávno pořídili.

Soutěž E.ON City Cup probíhala tříkolově od dubna do října a zúčastnilo se jí 174 škol. Máj vyhrála krajské kolo v Českých Budějovicích, které se hrálo ve fotbálku v netradiční kruhové kleci s brankami. „Jde o speciální atrakci, ve které se hraje fotbal jeden na jednoho nebo dva na dva,“ upřesnil Pagač.

Po této části soutěže byl Máj v republice čtvrtý, ale díky získaným bodům z letního druhého kola s Fit kontem poskočil před Přibyslav na třetí místo. „Pokud budeme mít možnost hrát i v roce 2015, tak se určitě přihlásíme,“ dodala Nedvědová.

Štítky ZŠ Máj II, fotbal v kleci, E.ON, E.ON City Cup, míče, dresy, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Přibyslav, Marie Nedvědová, ATREA, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za fotbal v kleci vybojovala ZŠ Máj II třetí místo v republice  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.