Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žáci Baarovky budou od příštího roku obědvat ve své škole

Blížící se výstavbu nové výdejny stravy v areálu českobudějovické Základní školy a Mateřské školy J. Š. Baara vítají děti, učitelé i rodiče. Asi čtyři stovky žáků totiž v současnosti pětkrát týdně docházejí na oběd do školní jídelny Rudolfovská.

Tento stav trvá celé roky a rozhodně není ideální, proto padlo rozhodnutí postavit novou výdejnu a vyhovět tak požadavku školy a školské rady. Město jako zřizovatel vyčlenilo v letošním rozpočtu na realizaci stavby 17 milionů korun, další jeden milion půjde na její vybavení.

O zhotoviteli se rozhodovalo ve výběrovém řízení. Zakázka byla nakonec vysoutěžena za 10,3 milionů, k tomu je třeba připočítat náklady na projekt. „Práce by měly být ukončeny do šesti měsíců, tedy pravděpodobně do konce letošního roku. Pokud vše půjde podle plánu, děti si tady svůj první oběd dají už začátkem ledna 2014,“ poznamenal náměstek primátora Petr Podhola.

Stravu bude do výdejny dodávat školní jídelna U Tří lvů. V této chvíli byla podepsána smlouva se zhotovitelem a uskutečnilo se jednání přímo na místě.

„Aby mohly být práce prováděny podle nastaveného harmonogramu, bude nutné zajistit přípravu staveniště už v červnu a počátkem prázdnin stavbu zahájit. Tím bude samozřejmě omezen pohyb v prostoru kolem školy. Proto bylo v zájmu zajištění bezpečnosti žáků rozhodnuto o vyhlášení ředitelského volna na dny 26. až 28. června, takže výuka skončí už úterý 25. června a děti si tak prodlouží prázdniny,“ shrnuje náměstek Petr Podhola.

Zároveň naznačuje, že město intenzivně jedná i o budoucnosti školní jídelny Rudolfovská. „Objekt je majetkem Kongregace Sester Nejsvětější Svátosti. Městská jídelna tam byla pouze v nájmu a žáci z Baarovky nebyli jedinými strávníky. Myslím, že má i nadále své opodstatnění a svému účelu bude sloužit i nadále. Pouze se změní její zřizovatel,“ dodává.

Tisková zpráva
Foto: zsbaara.cz

Štítky ZŠ a MŠ J. Š. Baara, vybudování výdejny stravy, školní jídelna, Základní škola a Mateřská škola, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenka Šebková

Tak to je super.My se ještě mačkali ve frontách se Šatalárnou :-)

Pondělí, 24. června 2013, 09:42Odpovědět

Žáci Baarovky budou od příštího roku obědvat ve své škole  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.