Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zájem o školku v nemocnici je obrovský

Stále marně hledáte mateřinku, do které by mohlo vaše dítě v Budějcích docházet? Naději ve vás možná probudila plánovaná firemní školka v nemocnici. Je možné, že se nepodaří naplnit kapacitu, tudíž prostor dostanou i ostatní rodiče? Bohužel, tato situace nehrozí.

Zájem o školku v Preslově ulici, která je určená zaměstnancům nemocnice a jihočeského krajského úřadu, je totiž obrovský. „Předpokládáme větší zájem, než je samotná kapacita pro zaměstnance nemocnice. Dělali jsme průzkum a předběžně projevilo zájem cirka 150 našich zaměstnanců,“ zmínila Iva Nováková, manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců Nemocnice České Budějovice.

ČTĚTE TAKÉ: Bistro už pacienti v nemocnici postrádat nebudou

Kapacita školky je 70 dětí. Nemocnice a krajský úřad si ji rozdělí přesně na půl. Jaká jsou kritéria přijetí? Jednoduchá - kdo dříve podá přihlášku (z řad zaměstnanců), má přednost. Termín pro podání je do 18. srpna, mateřská škola zahájí činnost 1. října.

„Na internetových stránkách Jihočeského kraje a Nemocnice České Budějovice je k dispozici interaktivní formulář žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání s přílohou v několika dostupných formátech. Zároveň je žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání s přílohou v písemné podobě dostupná k vyzvednutí v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje (Boženy Němcové 49/3, ve třetím patře, v kanceláři číslo 414) a v budově ředitelství Nemocnice České Budějovice na podatelně. Příloha žádosti musí obsahovat potvrzení ošetřujícího lékaře, že se dítě podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci,“ uvedla Iva Nováková.

Žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání jsou přijímány dvěma možnými způsoby, a to elektronicky nebo osobním doručením písemné žádosti s přílohou. Elektronicky bude možné žádost podat na e-mailové adrese zittovag@kraj-jihocesky.cz.

Ředitelka mateřské školy bude do 18. srpna vždy od 13 do 15 hodin přijímat tištěné žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání s potvrzenou přílohou v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje na výše zmíněné adrese.

ČTĚTE TAKÉ: VŠTE otevře na Okružní novou mateřskou školu

Štítky mateřská škola, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, přihlášky, nemocnice, krajský úřad, České Budějovice, Božena Němcová, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o školku v nemocnici je obrovský  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.